Northgate obre a Parets
La companyia de serveis de mobilitat especialitzada en rènting flexible potencia la seva presència a Catalunya
Durant els darrers cinc anys, l’empresa filial de Zigup ha crescut a Catalunya fins a un 25%
Northgate Renting Flexible, companyia de serveis de mobilitat en els àmbits professional i de particulars, vol enfortir la seva presència a Catalunya, i per això ha obert un nou centre a la demarcació de Barcelona, a la localitat de Parets del Vallès, amb una inversió de 37 milions d’euros.
Amb aquesta nova obertura, ja són tres els centres de Northgate a Catalunya. Pel conseller delegat de la companyia, Jorge Alarcón, “el nou centre suposa reforçar la nostra capacitat de servei i atenció tant a la província de Barcelona com a tot Catalunya”. L’obertura de la nova delegació ha coincidit amb el temps amb una altra a Puerto de Santa María (Cadis), amb la qual cosa la xarxa de Northgate Renting Flexible ja arriba a trenta delegacions a tot l’Estat. Com diu Alarcón: “Aquesta capil·laritat ens permet oferir un servei de qualitat i molt pròxim als nostres clients. Això és un dels valors més importants de Northgate i el que ens diferencia veritablement al sector.”
Les noves instal·lacions de Northgate compten amb 9.000 m², dels quals 2.700 m² es destinen exclusivament a tallers, que es dedicaran a les tasques de mecànica, planxa i pintura. Així, doncs, se suma un nou punt a al conjunt de tallers propis de la companyia, que ja en compta amb més de 40, repartits per totes les delegacions. El centre s’ubica a la zona industrial de Can Magarola, un focus d’empreses ben comunicat amb la ciutat de Barcelona, l’aeroport del Prat i altres vies de bona connectivitat amb la resta de Catalunya i de l’Estat.
Plantilla
Aquesta nova seu a Parets del Vallès comptarà amb un equip de 21 professionals, repartits entre les àrees comercial, de recepció i de tallers. En el conjunt dels seus centres disseminats arreu de l’Estat, Northgate Renting Flexible compta amb 1.300 professionals.
Northgate compta amb una flota de 65.000 vehicles a tot l’Estat, amb una tipologia de vehicles diversa, que serveixen una cartera de clients que ara es troba a la vora dels 11.000. En el model de rènting flexible, l’empresa que vol contractar el servei no es veu lligada a uns terminis determinats, ja que amb aquest tipus de contracte no hi ha permanència, es pot contractar per mesos, amb tots els serveis inclosos a la quota, amb el benentès que hom pot tornar el vehicle, sense despeses de cancel·lació.
Com ha explicat Jorge Alarcón, “la demanda del rènting continua creixent, l’any passat es va situar ja entre el 4% i 5% a tot el sector, i nosaltres una mica per damunt, i ara les companyies estan més preocupades a renovar la flota, ja superat el temps en què havia calgut estirar-ne l’edat”.
Creixement
La companyia ha crescut un 25% a Catalunya durant els darrers cinc anys, i això ha estat determinant per a la nova planta a Parets. La companyia va aconseguir el 2022 un volum de vendes a l’Estat espanyol de 260 milions d’euros, un 13% per damunt de l’exercici anterior. El benefici abans d’interessos i impostos va ser de 51,7 milions d’euros, un 37% més que l’exercici anterior.
Northgate Renting Flexible és la filial espanyola de Zigup, multinacional britànica fundada el 1981. Cotitzada de la Borsa de Londres, és a hores d’ara un dels operadors europeus de vehicles comercials i industrials més importants. L’any passat va aconseguir un volum de negoci de 1.771,88 milions d’euros.
Bon moment del sector
El sector del rènting està experimentant un moment d’embranzida, segons assenyalen les dades sectorials. Fins al mes de juny d’enguany, segons dades de l’Associació Espanyola de Rènting de Vehicles (AER), es va registrar un volum de negoci a tot l’Estat de 4.194 milions d’euros, cosa que es tradueix en un increment del 8,6%, en comparació amb els 3.861 milions del mateix període de l’any passat. Aquesta passa endavant està vinculada a un augment significatiu de les compres de vehicles per engreixar les flotes de les companyies que configuren el sector, que van ascendir un 16%, fins a les 184.956 unitats.
Així mateix, al tancament del primer semestre de l’any hi havia un parc de 927.696 vehicles circulant sota la fórmula del rènting, xifra que suposava un creixement de més de 45.400 unitats (5,15% més) respecte dels registres d’un any abans. Les empreses del sector van destinar 4.161 milions d’euros a l’adquisició de vehicles per renovar les seves flotes a tot l’Estat, amb un creixement del 17,4% respecte dels 3.542 milions que s’havien invertit l’any anterior. El nombre de clients es va mantenir estable, en créixer només un 0,14%, fins a 257.923 (131.922 autònoms o particulars).