Economia

economia

El govern reconeix el compromís de Lloret amb el turisme familiar

Lloret de Mar ha estat un dels tres primers municipis catalans que han estat reconeguts pel govern català amb la nova certificació Catalunya, Hola família!, creada per distingir aquelles localitats que demostren compromís i especialització en l’oferta de turisme familiar. Els nous distintius, creat pel departament d’Empresa i Treball, mitjançant l’Agència Catalana de Turisme (ACT), han distingit també Salou i Santa Susanna.

El govern català destaca que el Lloret de Mar és “la destinació de la Costa Brava amb més allotjaments familiars” i que “ofereix atractius turístics com els parcs aquàtics, els camins de ronda i una oferta complementària de cultura, lleure, compres i gastronomia”, i recorda que aquesta última té una certificació específica en aquest àmbit.

Beneficis del distintiu

L’obtenció del distintiu comporta beneficis per al municipi en l’àmbit turístic com la participació en projectes innovadors; més visibilitat en les campanyes de promoció de l’ACT; accés preferent a les accions de turisme familiar en mercats internacionals; desenvolupament conjunt de campanyes de comàrqueting entre l’ACT, els seus socis i les destinacions reconegudes; i, finalment, suport als coordinadors de les destinacions en l’àmbit del turisme familiar.

Des del govern es destaca que la creació del distintiu “vol donar resposta als nous reptes del sector posant en valor els serveis turístics adaptats a les necessitats de les diferents tipologies de família, especialment les que tenen infants i adolescents”. També es tenen en compte aspectes com ara la digitalització, la sostenibilitat, la incorporació del resident en l’estratègia turística i la col·laboració publicoprivada. D’aquesta manera, el govern afirma que busca reforçar la imatge de Catalunya com a destinació per a les vacances familiars “promovent un turisme més sostenible, responsable i diversificat”.

Renovació del programa

D’altra banda, el govern ha anunciat que l’evolució de l’oferta i la demanda familiar han impulsat la renovació del programa de turisme familiar, introduint nous requisits tant per a empreses com per a destinacions turístiques. Un dels principals canvis recau en la possibilitat que empreses o entitats turístiques puguin sol·licitar la seva afiliació al programa de Turisme Familiar de manera individual, sense la necessitat de pertànyer a una destinació determinada. Així mateix, s’ha inclòs en els requisits una categoria de cellers, productors, elaboradors i artesans que ofereixin experiències per a famílies, així com la recomanació de segmentar els serveis en funció de diferents franges d’edat dels infants.

Pel què fa al nou reconeixement Catalunya, Hola família!, l’ACT donarà a partir d’ara suport en la preparació de les candidatures i oferirà la possibilitat d’un acompanyament personalitzat mitjançant un consultor especialista en màrqueting turístic. Les candidatures rebudes seran avaluades dos cops l’any pel comitè de programa de turisme familiar, l’òrgan de governança del programa. El proper comitè serà el mes de novembre i es preveu distingir altres destinacions amb aquest reconeixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia