Economia

Huguet insta els empresaris catalans a exportar al Japó

CATALUNYA

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha instat els empresaris catalans a exportar els seus productes al mercat japonès, davant una conjuntura econòmica favorable en aquest sentit. Segons Huguet, en un moment en el qual el ien japonès està fort, els catalans poden exportar "bé de preu" amb productes dels sectors de la moda o agroalimentari, per exemple, que destaquin per la seva "qualitat i originalitat", condicions imprescindibles per introduir-se en un mercat "molt sofisticat" com és el japonès. Pel que fa a les empreses japoneses, Huguet no ha descartat una nova onada d'inversions més centrades en el "valor afegit" i no tant en el consum "immediat".

Pel que fa a les inversions japoneses a Catalunya, Huguet ha parlat de dues línies diferenciades. Per una banda, ha apostat per una remodelació de les empreses ja instal·lades en territori català, que haurien d'anar, segons ha dit, cap a una remodelació dels seus productes tendint a la "sofisticació", com ara una automoció sostenible o l'obertura de noves línies en el camp de les energies renovables.

I en segon lloc, Huguet no ha descartat una segona tongada d'inversions d'empreses japoneses emergents centrades en àmbits com el biomèdic, per exemple, que apostin més pel "valor afegit" dels seus productes i que no estiguin tan condicionats pel mercat de consum immediat.

Huguet ha ponderat les relacions comercials amb el Japó, un país que compta amb una filosofia de fons, que segons ha dit el conseller ja va saber detectar l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, fa vint anys, i que es basa en una similitud pel que fa a certs valors. Entre ells Huguet ha citat el negoci, el treball, el compromís i el rigor, que en definitiva deriven en uns models productius pensats a llarg termini, i que comporten que els negocis a Catalunya estiguin globalment "ben arrelats".

Precisament aquesta relació comercial amb el país nipó, juntament amb una conjuntura econòmica de recessió, ha estat el motiu de la visita oficial d'una representació del govern, encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla, el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el mateix Huguet al Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.