Economia

L'Aeroport del Prat perd un 4% de passatgers en els primers vuit mesos de l'any

Aeroports

El nombre de passatgers de l'aeroport del Prat s'ha reduït un 4% en els vuit primers mesos de l'any respecte el mateix període de l'any 2007, segons dades que ha fet públiques avui Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA). En el mateix període, l'aeroport de Girona ha vist com l'afluència de passatgers ha crescut un 20,4%, mentre que a l'aeroport de Reus s'ha registrat, com en el cas de Barcelona, una caiguda en el nombre de passatgers, en aquest cas, d'un 4,9%.

Pel que fa a xifres totals, l'aeroport del Prat ha registrat 21,2 milions de passatgers en el període comprés entre l'1 de gener i el 31 d'agost. Aquesta xifra situa l'aeroport barceloní com el segon de l'estat, per darrera del de Barajas, que ha registrat 35,3 milions de passatgers, amb un augment del 2,7%. En tercer lloc es troba l'aeroport de Palma, amb 16,3 milions de passatgers i un augment del 0,4%. Girona es situa en el novè lloc del rànking estatal, amb 3,8 milions de passatgers i Reus en el lloc 23, amb 0,8 milions de passatgers.

AENA també ha fet publiques avui dades sobre el nombre total d'operacions (vols de passatgers més vols de càrrega) en els darrers vuit mesos. En aquest sentit, el Prat ha patit una reducció del 6% en la xifra d'operacions, mentre que Girona ha crescut un 18,9% i Reus ha augmentat en un 6,8%. El creixement d'aquest tercer aeroport es combina amb la pèrdua de passatgers donat que aquest any Reus ha començat a funcionar regularment com aeroport de càrrega.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT