Economia

Pioneer acomiada 10.000 persones i es retira del mercat dels televisors

Electrònica

L'empresa japonesa d'electrònica Pioneer ha anunciat aquest dijous que retallarà 10.000 llocs de treball arreu del món, 6.000 dels quals seran de treballadors fixos, i que es retirarà del mercat de les pantalles planes de televisió a causa de la crisi econòmica.

Pioneer és l'última companyia nipona a anunciar retallades de milers de llocs de treball a tot el món, com ja van fer recentment Sony (16.000 persones), NEC (20.000 treballadors) o Nissan (20.000 empleats), així com fortes rebaixes de producció.

El fabricant de productes electrònics ha revisat a la baixa la seva expectativa de resultats per a l'any fiscal que conclou al març i preveu registrar unes pèrdues netes de 130.000 milions de iens (1.122 milions d'euros) enfront dels 78.000 milions de iens (673,4 milions d'euros) que calculava a l'octubre.

Per fer front a la crisi, Pioneer pretén "transformar-se en una empresa centrada en el negoci de l'electrònica per a l'automòbil". Per això, abans del 2010, deixarà de produir pantalles de plasma de televisió, divisió que era deficitària, i també de desenvolupar productes d'ús domèstic.

Reducció per al 2009
Pel que fa a la reducció de plantilla, la companyia ha informat que s'aplicarà aquest any i serà de 6.000 treballadors a temps complet i 4.000 a temps parcial.

L'empresa amb seu a Tòquio té ara 36.900 empleats fixos. Entre març i desembre ja va retallar 5.900 llocs de treball. A més, Pioneer ha decidit deixar de pagar primes als executius i retallar entre un 20% i un 50% els seus salaris des d'aquest mateix mes i fins al març del 2011.

Segons l'agència local Kyodo, aquest serà el cinquè any consecutiu que Pioneer registra números vermells, a causa de la forta apreciació del ien i les febles vendes causades per la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.