Economia

Nissan anuncia que acomiadarà 20.000 persones fins al març del 2010

Automoció

El fabricant japonès Nissan acaba d'anunciar que acomiadarà 20.000 persones arreu del món abans del mes de març del 2010. No obstant això, assegura que no preveu tancar cap fàbrica.

Aquesta decisió s'ha anunciat després de donar a conèixer els últims resultats financers del grup, segons els quals entre octubre i desembre de l'any passat, Nissan va perdre 83.200 milions de iens (708,7 milions d'euros) i preveu que per tot l'any fiscal 2008, que acaba al març, la companyia registri un resultat negatiu de 265.000 milions de iens (2.253,9 milions d'euros).

A Catalunya, aquesta setmana continuaran les negociacions entre l'empresa automobilística i els treballadors de la planta de Barcelona. Això, després que la setmana passada Nissan va obrir la porta a la fabricació d'un nou model a la planta de la Zona Franca de Barcelona, però va posar com a condició una retallada de plantilla de més de 1.400 treballadors a través de baixes voluntàries.

Aquestes són les primeres pèrdues del tercer fabricant japonès del motor des que el francobrasiler Carlos Ghosn es fa càrrec de la presidència de la companyia l'any 1999, quan va firmar una aliança amb la francesa Renault.

Goshn ha indicat que l'impacte de la crisi global ha superat els càlculs del grup, "amb un continu efecte en el crèdit i la caiguda en la confiança dels consumidors". Dit això, però, ha avançat que no hi ha cap pla per tancar plantes de producció.

En l'últim trimestre del 2008, l'empresa japonesa va vendre un 18,6% menys de vehicles, fins a les 731.000 unitats, fet que va fer caure els ingressos nets un 34,4%, fins als 1,8 bilions d'iens (15.461,8 milions d'euros).

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials

Informació especial

Un bon ‘financial life planning’ pensant en la jubilació

Assessora del departament laboral de Lleal Tulsà Assessors