Economia

Els agents socials creuen que la proposta de reforma laboral va en bona direcció

La CEOE i Cepyme tenen esperança que es faci de manera "ràpida". Els sindicats mostren una gran desavinença amb Zapatero pel canvi del sistema de pensions

El president de la Confederació Espanyola d'Organizacions Empresarials (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, ha assegurat avui que la proposta de reforma laboral del govern espanyol és "positiva", perquè "tot" el que contempla va en la "bona direcció".

En roda de premsa a La Moncloa després de la reunió amb Zapatero i la resta d'agents socials, ha dit que la CEOE farà "l'esforç" que calgui en un diàleg social per arribar a un acord "com abans millor". No obstant això, no ha volgut parlar de "dies ni de setmanes", encara que el compromís és treballar de "forma ràpida" perquè l'acord "el volem tots i és imprescindible".

Per la seva banda, el president de Cepyme, Jesús Bárcenas, creu que amb aquestes mesures proposades pel govern espanyol es dóna "un pas important cap a endavant". "Crec que hem de prendre un camí ràpid d'acords. El govern de Zapatero ha fet un esforç important. Aquest document és un principi i un esbós de per on ha d'anar la negociació. Empresaris i sindicats estem d'acord a començar a negociar aviat, marcant els temps i tenint en compte no repetir l'experiència anterior que ens va dur a una ruptura en la negociació i l'actual entorn de crisi", ha assenyalat en la seva compareixença".

Segons Bárcenas, "la paraula acomiadament no està en el document, però hi ha reformes importants", ha dit responent a la premsa. A més, Bárcenas ha demanat que en el marc de la negociació, es donin instruments a l'ICO per donar suport a les empreses i que bancs i caixes s'impliquin més en el finançament de pymes i autònoms.

Sindicats
Cándido Méndez, secretari general d'UGT, i Ignacio Fernández Toxo, de CCOO, s'han mostrat disposats a dialogar sobre la proposta de reforma laboral, però han coincidit en remarcar que existeix una gran desavinença amb Zapatero en la qüestió del canvi del sistema de pensions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona