Economia

La reforma laboral aposta per incentivar la reducció de jornada per incentivar l'ocupació

Zapatero remarca que entre les propostes no es contempla abatarir les despeses de l'acomiadament. El president espanyol confia que l'acord sigui global i ràpid

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa les vuit línies principals de la reforma laboral que ha proposat a empresari i sindicats.

El propòsit principal de la reforma és "aprofitar la tornada del creixement econòmic per crear ocupació i així invertir la tendència negativa d'aquests anys de crisi", segons ha dit Zapatero. El president espanyol pretén trobar el consens social suficient perquè "en els propers dies" es trobin fórmules de flexibilitat que arribi a bon port. I és que "les reformes laborals són útils si són acordades. No volem trencar l'equilibri entre empresaris i treballadors".

La reforma laboral està elaborada per "crear més feina estable i contribuir a una economia mes productiva i constructiva". Així, vol acabar amb l'excessiva temporalitat actual. En aquest sentit, Zapatero ha remarcat que, entre les propostes, no es contempla abaratir les despeses de l'acomiadament.

El document porta referències per incentivar la contractació indefinida, també la mobilitat, la formació i millorar les mesures contra l'absentisme laboral. Un altre dels punts de la proposta és "donar prioritat essencial" a l'ocupació dels joves, cosa que obliga a revisar les contractacions vigents.

Menys hores
Zapatero aposta en la proposta laboral l'ús de la reducció de jornada i els contractes a temps parcial com a instrument per ajustar l'ocupació a l'Estat. El president espanyol s'hi ha referit com el "model alemany", que, per suposat, contempla l'igualtat de tracte entre sexes.

Zapatero, en la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació, ha agraït la resposta positiva per part de sindicats i empresaris per facilitar un ràpid acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona