Economia

El govern demana confiança abans de presentar a empresaris i sindicats una reforma laboral

De la Vega intenta donar una imatge de fermesa i decisió per afrontar la crisi econòmica i generar ocupació i reivindica la coherència de les mesures que adopta

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, vol donar una imatge de fermesa i decisió davant la crisi i ha citat aquest divendres a la tarda a representants de la patronal i dels sindicats per posar damunt la taula la proposta de reforma del mercar laboral. Mentrestant, la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha dedicat la major part de la seva intervenció en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres a demanar confiança en la gestió de l'executiu espanyol i a negar que estigui desorientat i sense capacitat de reacció.

De la Vega no ha volgut revelar el contingut de la proposta que Zapatero presentarà aquest divendres a la tarda als agents socials. Sí ha destacat, però, que aquesta és ñ'oportunitat de fer canvis estructurals i de model productiu i que el govern té voluntat de fer-ho. "Malgrat les dificultats, estem en la bona direcció", ha afirmat De la Vega, adduint que s'ha reduït la pèrdua d'ocupació i s'està generant capacitat d'estalvi de les famílies.

La vicepresidenta ha apel·lat a la "responsabilitat" dels agents socials i ha reiterat la voluntat de diàleg de l'executiu per tirar endavant les reformes. Segons De la Vega, la proposta que presentarà Zapatero a empresaris i sindicats és un "punt de partida" per a la negociació.

Segons el govern, la millora del mercat de treball ha de contemplar mesures que afavoreixin la creació de llocs de treball de forma més sostenible i de més qualitat. També es tracta de crear més oportunitats de treball, més flexibilitat en l'organització de les empreses i donar més oportunitats de treball per als joves.

De la Vega ha hagut de reconèixer que la jornada de dijous a la Borsa va ser "dolenta" per als valors espanyols, "però també a tot arreu", ha afegit, encara que amb una dimensió menor.

Tot plegat, ha constituït un discurs destinat a donar sensació de fermesa i de seguretat per part del govern. L'espanyola és una "economia forta i fiable, amb un sistema financer que ha soportat bé la crisi", a diferència d'altres països, ha recordat la vicepresidenta De la Vega. "Tenim el timó, tenim un pla", ha remarcat, fent èmfasi en la idea que la ruta que segueix el govern ja va ser anunciada per Zapatero a finals de 2009 al Congrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona