Economia

Protesta contra el 13-D a la plaça d'Espanya de Barcelona

Molts dels manifestants han arribat d'altres punts de l'Estat. En total eren 110, segons la Guàrdia Urbana

Un total de 110 de militants i simpatitzants del partit polític Alternativa Española (AES) s'han concentrat a la una del migdia a la plaça d'Espanya de Barcelona per mostrar el seu rebuig a les consultes sobre la independència que s'estan duent a terme en 166 municipis catalans. Segons ha explicat el secretari general de la formació, Rafael López-Diéguez, s'han mobilitzat per dir "el contrari [del que diuen els independentistes], sí a Espanya".

Sota lemes com Arenys de Munt també és Espanya han volgut posar de manifest que a Catalunya "no tothom té un sentiment secessionista o independentista". També han denunciat la "connivència" de la Generalitat amb les consultes. Molts dels manifestants han vingut de fora de Catalunya.

Un total de 110 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat a la plaça d'Espanya de Barcelona per protestar contra les consultes i apel·lar a la unitat de l'Estat espanyol. La convocatòria, de la qual el Departament d'Interior tenia coneixement, ha servit per protestar contra els referèndums independentistes "il·legals", a parer d'AES. Durant l'acte s'han cridat consignes com "Espanya és una i no 51", "Carod ens enganya, Catalunya no és Espanya" o "Visca Catalunya espanyola".

López-Diéguez ha dit que la seva formació també ha volgut denunciar l'actitud de "connivència" i "complicitat" que ha tingut la Generalitat envers la convocatòria. Segons el seu punt de vista, el govern tenia els mitjans "per poder declarar il·legals aquests referèndums". Segons ell, havia d'haver actuat així i no fer el que ha fet: "donar-los suport" i esdevenir "còmplices" de les consultes.

Durant la concentració el secretari general d'AES ha llegit un manifest als assistents, de totes les edats i molts d'ells procedents d'altres punts de l'Estat. Durant el discurs, López-Diéguez també ha criticat l'actitud del Partit Popular (PP), que és qui segons AES hauria d'haver convocat la concentració.

Per garantir que la seguretat durant la protesta, els Mossos d'Esquadra han estat a la plaça d'Espanya amb vuit dotacions dels antiavalots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.