Política

Participació d'un 22% fins a les 6

A Osona el percentatge pujat fins al 32,2% i els organitzadors de la consulta a la plana de Vic esperen arribar al 40% quan es tanquin les urnes, a les 8 del vespre

Un 22% dels ciutadans convocats a les urnes per a la consulta sobiranista del 13-D han acudit a les urnes fins a les sis de la tarda, segons les dades facilitades per l'organització. Fins a mitja tarda, per tant, han votat uns 155.000 dels 700.000 veïns amb dret a vot en els 166 pobles  on s'havia organitzat el referèndum.

Destaquen percentatges com el de la Garrotxa, que ha estat del 35%, i del Pla de l'Estant, on s'ha registrat un 34%. A Sant Cugat, la ciutat més gran de les que hi participaven, la participació fins a les sis era del 22%.

Vilanova i la Geltrú, la segona ciutat més gran del 13-D, ha registrat, fins a les sis, una participació molt baixa: del 9'61%, 13 punts per sota la mitjana.

A Osona, un 32,2% dels veïns convocats han votat fins a les sis de la tarda, segons les dades facilitades pels organitzadors del referèndum popular a la plana de Vic.

En aquest percentatge s'hi inclou el 50% del vot anticipat, que en el cas de Vic ha arribat als 4.000 vots.

La dada de la capital, Vic, és molt semblant a la mitjana: un 32%. Destaca el percentatge de votacions de Montesquiu, que ha arribat al 81,4% a les sis de la tarda.

En conjunt, a la comarca els organitzadors esperen arribar a un 40% de participació quan es tanquin les urnes, a les vuit del vespre. Aquesta xifra seria molt propera al 41,09% d'Arenys de Munt, on es va fer la consulta el 13 de setembre, i seria la mateixa que es va registrar a Catalunya en el referèndum sobre la Constitució europea, que va ser del 40,96%.

En d'altres poblacions més petites, com per exemple, Tiana, un total de 1.300 persones han desafiat el fred fins a les sis de la tarda i han anat a votar, cosa que representa el 22,5 % del cens electoral,


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.