Política

Més de 120.000 vots fins a la una del migdia

La participació arriba fins al 19% a Vic i supera el 20% a la Garrotxa i el Pla de l'Estany

Més de 120.000 persones havien votat en les urnes de la consulta sobre la independència que es fa en 166 pobles de Catalunya aquest diumenge.

Segons les primeres dades oficials proporcionades per la Coordinadora per la Consulta, fins a la una del migdia havia votat un 15% del cens convocat, sense comptar-hi el vot anticipat i sense tenir incloses les dades d'Osona, que té la seva pròpia coordinadora.

En aquesta comarca, els organitzadors han proporcinat el percentatge de participació de la una del migdia, que era d'un 16,4%, tot i que a Vic, la capital, pujava fins al 19,1%. Tampoc s'hi inclou el vot anticipat, que ha estat de 4.000 persones a Vic.

Sumant les 16.000 persones que havien votat a Osona fins a la una del migdia i les 105.000 paperetes dipositades a la resta dels municipis adherits al 13-D, són 121.000 els ciutadans que havien posat per les urnes quatre hores després d'obrir els col·legis electorals.

Osona Decideix ha valorat "molt positivament aquesta dada, ja que l'equipara amb les de participació en altres convocatòries electorals tot i haver-se comptabilitzat amb una hora menys de votació efectiva respecte les mateixes, ja que les altres dades de participació fan habitualment referència a les 14h".

També es mostraven optimistes els responsables de la coordinadora de la resta del país. Han fet una anàlisi per tipologia de poblacions. En els pobles de menys de mil habitants, l'índex era del 25%. Als municipis d'entre mil i 5.000 habitants, la participació a la una era del 20%, i el 16% era la dada de les poblacions d'entre 5.000 i 20.000 habitants. En els de més de 20.000 persones, la participació era del 15%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.