Economia

El motor català es compromet a invertir 1.100 milions el 2009

Automoció

El sector de l'automoció invertirà aquest any 1.100 milions d'euros a Catalunya si rep les ajudes públiques adequades. Aquí no només s'inclouen les partides promeses pels grans fabricants amb planta al Principat -Seat i Nissan- sinó fins a 107 empreses que malgrat la crisi tenen projectes per fer millores, nous productes o diversificar l'activitat. Aquest centenar d'empreses han presentat ja les seves sol·licituds d'ajuda al ministeri d'Indústria.

El govern central destinarà aquest any 800 milions d'euros a subvencions i crèdits tous per al sector. Aquesta és una de les ajudes incloses en el pla integral de l'automòbil aprovat pel consell de ministres a començaments d'aquest mes.

Al març, el ministeri dirigit per Miguel Sebastián decidirà a qui s'atorguen els 800 milions i ho farà en funció dels plans de negoci presentats pels aspirants. Catalunya és la comunitat que ha promès una xifra d'inversió més alta -concretament 1.080,6 milions-, de manera que copa el 26% de la inversió prevista per a aquest any. La xifra és lluny dels altres primers de la llista, el País Basc (479 milions), Andalusia (444 milions) i el País Valencià (408).

En total, els 413 projectes presentats per les empreses del sector de l'automòbil al ministeri d'Indústria sumen una inversió de 4.109 milions d'euros.

Nivell de partida, curt
Que Catalunya parli d'una despesa de 1.100 milions no vol dir que demani aquesta xifra, però sí que demostra que "vist el nivell de projectes presentats, la partida de 800 milions queda curta".

Així ho va admetre ahir a l'AVUI el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Per Huguet s'haurà de mirar "d'obrir altres línies", per exemple a través de l'Institut de Crèdit Oficial.

De tota manera, el conseller va deixar clar que els esforços de l'executiu i la Generalitat han d'anar en una mateixa direcció, de manera que les ajudes del govern intentaran ser complementàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona