Economia

Hipra prepara la seva expansió als EUA i el Canadà

La companyia farmacèutica veterinària, amb seu a Amer, posa en marxa un pla a deu anys per convertir-se en un referent mundial

Va tancar l'any amb una facturació de 111 milions d'euros

La companyia farmacèutica veterinària, amb seu a Amer, que es dedica a la recerca, producció i comercialització de productes per a la salut animal, ha iniciat un “ambiciós” pla a deu anys per convertir-se en “un referent mundial” del sector i obrir nous mercats als Estats Units i el Canadà.

L'empresa no va voler avançar gaires detalls del pla, però va assegurar que entrar als Estats Units i el Canadà “és una de les grans assignatures pendents que tenim”. Fa poc, l'empresa va registrar un producte veterinari al Japó.

La multinacional gironina disposa avui d'una sòlida implantació internacional perquè és present en 21 països, té filials comercials pròpies i dos centres de producció a Amer i el Brasil. Disposa d'una plantilla de 747 treballadors, dels quals 453 són a Catalunya. Hipra va tancar l'any amb una facturació de 111 milions.

La companyia va complir ahir 40 anys de la seva “refundació” i va rebre la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, que va destacar que l'empresa és “un exemple d'èxit” i en va elogiar la fórmula empresarial, basada a impulsar la recerca, que es tradueix en patents i productes arreu del món”.

El conseller delegat de l'empresa, David Nogareda, va assegurar que el pla d'expansió implica també ampliar la presència a Amer, on Hipra disposa de tres plantes.

Segons Nogareda, un altre dels grans eixos del pla és el d'impulsar la recerca i el desenvolupament de noves vacunes. De fet, l'empresa dedica a aquesta branca un 9% de la seva facturació i Nogareda va recordar que “la primera vacuna que es va registrar a Europa per prevenir la mastitis va sortir d'Hipra”.

LA XIFRA

747
treballadors té el grup a tot el món,
dels quals 453 són a Catalunya i 25, a l'Estat espanyol.

L'empresa es va refundar el 1971 a Amer

Hipra es va refundar a Amer el 2 de maig del 1971 per un jove equip de professionals liderats per Joan Nogareda Gifre, que va decidir desenvolupar la seva idea empresarial amb l'adquisició d'una petita empresa ja existent a Madrid, que s'havia creat l'any 1954.

Els anys 80, l'empresa es va començar a consolidar a l'Estat i a principi del 1991 hi va haver un important canvi de lideratge i d'accionariat, i l'empresa va començar a obrir-se al món, amb una facturació de 10 milions d'euros i un equip de 80 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona