Economia

La contraportada

Impuls de l'enoturisme al Priorat

Els agents econòmics de la comarca creen noves i atractives propostes entorn el món del vi, combinant tastos i dinars selectes, amb rutes amb carro per les vinyes, en cotxe o a peu

Quan més es palpa la crisi arreu, al Priorat afloren noves propostes destinades a apropar la cultura del vi i a revifar l'economia de la comarca. Prova d'això és la posada en marxa d'una iniciativa pionera a la comarca, com és la que duen a terme, conjuntament, la cooperativa agrícola de Falset-Marçà i l'hostal Sport, amb l'objectiu de promocionar els vins, la gastronomia i el paisatge de la DO Montsant i que inclou una ruta per les vinyes amb carro de cavalls, una visita teatralitzada al celler cooperatiu i un dinar. El més nou d'aquesta nova oferta enoturística són les passejades en carro per les finques del socis del celler, que permetrà als visitants descobrir nous racons, conèixer de prop la vinya i veure'n l'evolució.

L'empresa La Devesa de Falset, amb 25 anys d'experiència en cavalls de pura raça, serà l'encarregada de dirigir les rutes, que començaran des del celler modernista i que acabaran a la finca La Sort. Durant el recorregut d'una hora i mitja de durada que transcorre per la carretera que va de Falset cap a Bellmunt del Priorat, els visitants aniran acompanyats d'un guia, un dels integrants de la companyia del Teatre del Napbuf, que en clau d'humor els introduirà en aspectes diversos del carro, les varietats de vinya, els tipus de sòls i altres característiques del paisatge, per tal de fer més amena la passejada. Amb l'aturada en aquest indret, es fa un primer tast amb porró d'un dels vins de la Cooperativa Falset Marçà i es degusten entre vinyes alguns productes de la terra com oli, olives arbequines o avellanes. De tornada al celler, el grup continua amb la visita teatralitzada que tant d'èxit estan tenint, a més d'un tast final de vins. L'activitat es complementa amb un dinar a l'hostal Sport, un establiment amb tradició, en què els comensals podran triar entre cinc primers plats, cinc segons i cinc postres. Per realitzar les visites que es duran a terme de dilluns a diumenge, cal fer-ne la reserva prèvia ([email protected]), tenint en compte que l'admissió és de grups de deu persones.

Una altra proposta enogastronòmica que s'ha impulsat, recentment, al Priorat és l'anomenada Priorat, terra de plaers. Tasta'ls, a càrrec de l'empresa de guiatges culturals Catsud i el restaurant El Celler de l'Àspic, reconegut en l'àmbit nacional i internacional, que té com a finalitat aportar al mercat enoturístic de la comarca una nova oferta de productes diferenciats i de qualitat, per tal d'oferir al visitant una experiència única en la seva estada a la comarca. Sota els suggestius títols de Regals pels sentits, De la vinya a la taula, Una terra, un poble, un vi i Sabors i colors, s'ofereixen sis nous productes enoturístics. Es tracta d'activitats que combinen excursions guiades a peu i amb cotxe per paisatges de vinyes, amb tasts de vins selectes de les dues denominacions d'origen prioratines, gastronomia i maridatges exquisits, i que, segons Josep Abelló, responsable de Catsud, “estan pensades per adaptar-se a tot tipus de client d'una forma personalitzada, tant per als que són coneixedors del món del vi, com per als que volen descobrir-lo”.

Una de les sortides de senderisme que es proposen i que impliquen un major nivell dels usuaris és l'itinerari de vint quilòmetres que travessa la zona al peu del Montsant, i que va des d'Albarca fins al cor del Priorat, passant per la Morera de Montsant i Escaladei fins arribar a la Vilella Alta, endinsant-se en el paisatge de la DOQ Priorat, que es complementa amb un tast de vins o un dinar. Una combinació que també inclou petites excursions matinals, a peu o amb cotxe, per descobrir els cinc paisatges més interessants en l'àmbit enoturístic a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona