Urbanisme permet l'operació urbanística per ampliar la planta d'Argal a Miralcamp

Es tracta d'una superfície de 130.000 metres quadrats que Miralcamp necessitava ordenar abans de tenir enllestit el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ara s'està redactant. Per això, el consistori va optar per fer una modificació puntual de les actuals normes de planejament urbanístic del municipi.

Després del rebuig d'Urbanisme a la proposta de Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Senterada (Pallars Jussà) presentada el 2003, el consistori d'aquest municipi pirinenc ho ha intentat ara per segona vegada i ha aconseguit que la comissió territorial d'Urbanisme de Lleida l'acceptés. Malgrat tot, el POUM ha hagut de patir una potent retallada de l'expansió urbanística que l'ajuntament preveia al municipi.

Segons ha explicat el director general d'Urbanisme, Pere Solà, el consistori dibuixava en la nova planificació 'un sòl urbanitzable desmesurat pel tipus de poble, no justificat en una zona amb difícil relació amb el nucli principal'. La comissió també ha modificat els Plans de Millora Urbana 3 i 4, un perquè en situar-se a l'altra banda de la carretera no tenia bona connexió amb el nucli –li han afegit un carrer, i l'altre perquè preveia quatre cases plurifamiliars dalt d'una muntanya –s'ha reduït a quatre cases unifamiliars.

A més, Urbanisme ha obligat el consistori a mantenir la resta de nuclis rurals del municipi regulats en el catàleg de masos i masies. Un cop al comissió pugui donar el vist-i-plau a aquestes modificacions, el POUM quedarà automàticament aprovat de forma definitiva.

L'empresa encarregada de redactar les normes urbanístiques base dels municipis de Sant Martí de Riucorb, Nalec, els Omells de Na Gaia, Ciutadilla, Ribera d'Ondara i Verdú (Urgell) ha eliminat la secció de consulting que estava elaborant aquests POUM 'Zero' per encàrrec de la Generalitat. Cal recordar que el Govern està redactant un planejament base per tots els municipis sense POUM, perquè tinguin un termini de 4 anys per redactar el definitiu.

Els POUMS 'zero' d'aquests sis municipis estaven redactats al 70% fet que ja en permetria una aprovació inicial per part dels consistoris. L'empresa ha deixat l'encàrrec però ha facilitat en format digital tota la feina feta fins ara perquè les noves empreses que es contractin la puguin continuar. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques subvencionarà el final de redacció d'aquestes normes, que estaran acabades el mes de novembre i tindran una vigència de quatre anys.

A banda, Urbanisme ha aprovat aquest dijous també la modificació de les normes subsidiàries de planejament de la Vall de Boí per protegir l'entorn de l'església de Santa Maria de Cardet (Alta Ribagorça). També ha acceptat la construcció de 16 granges i 5 parcs solars fotovoltaics a les comarques de Ponent i el Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ