Economia

Tanca l'empresa d'embotits Juan Puigvert, de Sant Feliu de Pallerols

L'empresa centenària tenia una quinzena de treballadors

L'alcalde lamenta el tancament i recorda que hi van treballar diverses generacions de veïns

L'empresa d'embotits Juan Puigvert, de Sant Feliu de Pallerols, ha tancat les portes després de més de cent anys de funcionament, afectada per la crisi del sector. L'empresa tenia fins ara catorze treballadors en plantilla, entre els quals hi havia una petita part que haurien estat prejubilats.

El tancament de la fàbrica té també un aspecte simbòlic en una població petita com Sant Feliu de Pallerols, perquè hi havien treballat diverses generacions de la població, segons recorda el mateix alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas.

L'alcalde va lamentar ahir el tancament de la fàbrica, situada al carrer de l'Estació. Segons Casas, és una notícia molt negativa per al municipi, i hi va afegir que Sant Feliu ha tingut sort que una altra empresa càrnia d'embotits com Noel, de Sant Joan les Fonts, hagi empleat veïns de la població, cosa que ha evitat, va dir, que Sant Feliu de Pallerols es converteixi en el poble de la Garrotxa amb més atur acumulat. Casas va recordar que es tracta d'una fàbrica centenària en la qual han treballat molts veïns.

Formar i innovar, reptes de les càrnies

Un dels principals problemes de les indústries càrnies de mida reduïda com Juan Puigvert és la competència amb grans empreses càrnies del territori gironí que “han fet els deures“, segons acostumen a dir els economistes, i han innovat, reinvertit i diversificat i que, en la majoria dels casos, tenen convenis amb grans superfícies on distribueixen els seus productes, sigui a través de marques blanques o no. Davant d'aquestes importants empreses consolidades, les més petites i de tradició familiar tenen, actualment, un gran repte per superar de competència en el context de crisi. D'altra banda, un recent estudi de la UGT i la FOEG sobre l'anàlisi i detecció de les necessitats en el sector alimentari posava en relleu que una de les principals mancances del sector agroalimentari en tot l'eix transversal és la manca de formació i d'innovació. Per aquest motiu empreses càrnies gironines fan esforços per obrir-se a nous mercats, com ara el musulmà amb l'elaboració de productes halal, coneixedores que en l'exportació hi ha bona part de la sortida de la crisi, tal com demostren les darreres dades sobre el comerç exterior de les empreses gironines. L'exportació dels productes carnis ocupa encara la primera posició en el rànquing del comerç exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.