Economia

Trias clama que la violència a Barcelona “s'ha d'acabar”

L'alcalde xifra en més de 500.000 euros el cost de les destrosses al mobiliari urbà a Barcelona durant els aldarulls d'aquest 29-M

Considera que no els aldarulls estan “organitzats i ben estudiats” i reitera que cal canviar la llei perquè els culpables no quedin impunes

“És un escàndol el que ha passat”, “s'hauria pogut provocar una tragèdia amb l'incendi de l'Starbucks”, “és una bogeria”, “és d'una irresponsabilitat molt gran”, “per què passa això a Barcelona?”, “no pot tornar a passar, “la violència s'ha d'acabar”. Aquestes són algunes de les expressions que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha utilitzat per definir els desperfectes i la violència d'un grup “de cent persones” sinó més avisat “500 o 1.000”, gent “preparada” i que han provocat una violència no gratuïta sinó “estudiada” durant la jornada de vaga general d'aquest dijous. “Hem de saber qui són i fer que no torni a passar”, ha afirmat Trias, que ha assegurat que la violència d'aquest dijous té “uns costos d'imatge i econòmics directes”.

En declaracions a RAC 1, l'alcalde ha xifrat en més de 500.000 euros la despesa que l'Ajuntament haurà de fer front per les destrosses provocades en el mobiliari urbà. Trias ha remarcat, però, que aquestes xifres no incloïen els desperfectes ocasionats en entitats bancàries i botigues del centre de Barcelona.

En total, a Barcelona hi ha hagut aquesta nit, segons la Guàrdia Urban, 24 detinguts, deu imputats, 282 contenidors cremats i 80 assistències mèdiques, dos de les quals en estat greu.

L'alcalde de Barcelona, que ahir a la nit ja va anuncia que es personaria com a acusació particular contra els detinguts i imputats en els aldarulls, ha reiterat que cal canviar les lleis per evitar que els autors dels actes violents que succeeixen sovint a Barcelona surtin al carrer l'endemà dels fets. A més, ha assenyalat sense pronunciar-se obertament al sindicat CGT com un dels provocadors de la violència durant les manifestacions d'aquest dijous. “Hi ha sindicats minoritaris que es tan a favor de la violència”, ha afirmat, tot afegint: “Una cosa és gent que protesta i l'altra gent que actua des de la violència”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell