Economia

Vallès occidental

Leroy Merlin engega el nou parc d'empreses a Sabadell

Les parts comercial i de restauració estan cobertes amb la futura obertura d'Ikea, Conforama, McDonald's i Viena

També s'hi han d'instal·lar empreses i un hotel per crear 1.400 llocs de treball

El parc empresarial de Sabadell deixarà de ser la setmana que ve només un projecte i començarà a rebre els primers visitants amb la posada en funcionament d'un dels gegants del sector del bricolatge i el parament de la llar. Dijous obrirà les portes l'establiment de 9.000 m² de la multinacional francesa Leroy Merlin i, pocs dies després, el Conforama que s'està aixecant just en una de les naus del costat, mentre que, pel que fa al gegant suec Ikea, es preveu que a finals d'any es posi en funcionament l'equipament més gran que tindrà arreu de l'Estat.

L'activitat al voltant de l'autopista C-58 ha estat frenètica els últims quatre anys amb la construcció de bona part de la vialitat interior d'aquest àmbit que arriba a 1.564.827 m² i la posada en funcionament d'una immensa rotonda elevada per sobre de l'autopista que garanteix les connexions amb Sabadell, Barberà i Badia, però també amb Barcelona i Terrassa. La inversió prevista només per a la urbanització, que fa la societat Vantoureix SL, amb la participació majoritària del grup manresà d'inversions i gestió Tesila i de Provasa (Unnim), supera els 60 milions.

Les dades al voltant d'aquest parc empresarial no deixen indiferent: 449.512 m² de sòl industrial i terciari; 65.896 m² d'equipaments privats, incloent-hi un hotel; 222.727 m² d'equipaments públics; 580.000 m² d'espais verds; 3.600 places d'aparcament, i una capacitat per acollir més de 300 empreses.

Pel que fa al sector comercial, el que està més avançat, a banda dels establiments esmentats, també s'hi han involucrat altres marques com ara Galerías del Tresillo, Globix Il·luminació i Dormity.com. I, conscients del pol d'atracció que representarà Ikea, els establiments de restauració, sobretot de menjar ràpid, també ho volen aprofitar, i ja han confirmat que obriran marques com ara Viena, McDonald's, Pans & Company i la cadena La Tagliatella.

Facturació de 29 milions

Leroy Merlin va valorar la situació estratègica de la zona, a la cruïlla entre la C-58 i l'AP-7, per escollir el parc empresarial de Sabadell, segons va comentar el director de la botiga, Roberto Casero. Tot i la proximitat de l'establiment de Sant Quirze del Vallès, a molt pocs quilòmetres, va assegurar que aquesta no es tancarà i es complementaran. De fet, la nova tindrà 9.000 m² i més productes que la de Sant Quirze, inaugurada el 1992 i que té 4.000 m². Casero espera una facturació moderada el primer any, amb 29 milions d'euros, i que hi passin uns 34.000 visitants mensuals.

LA XIFRA

1,5
milions de metres quadrats
de superfície ofereix el Sabadell Parc Empresarial per a indústria i comerç.

LA FRASE

L'atracció de públic per l'Ikea és brutal i també serà beneficiós per al funcionament de Leroy Merlin
Roberto Casero
director de leroy merlin a sabadell

LA DATA

21.06.12
Dia d'obertura
de Leroy Merlin. El dia abans se'n farà la inauguració i s'obrirà per als clients que en són socis.

Creació de 1.400 llocs de treball

Quan la zona comercial del parc empresarial estigui a ple rendiment, la previsió és que donin feina a més de 1.400 persones. Amb l'obertura del Leroy Merlin s'han contractat 74 dels 150 treballadors de l'establiment, gairebé tots de Sabadell, ja que la resta provenen de trasllats d'altres botigues de la companyia francesa, molts dels quals de la veïna de Sant Quirze. Però sens dubte serà Ikea el que farà una contractació més elevada de personal en un procés que va iniciar el 4 de juny passat obrint el període per presentar les sol·licituds per a 380 treballadors amb experiència prèvia i sense, i en col·laboració amb els ajuntaments de Sabadell i Badia. El termini de presentació s'acaba el dia 30 de juny i, segons van explicar ahir els responsables de la multinacional sueca a TV3, esperen rebre fins a 40.000 sol·licituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.