Economia

Torraspapel ofereix la meitat de recol·locacions a Girona

L'empresa no proposa prejubilacions i ofereix el mínim que preveu la llei per a indemnitzacions

Convoquen una manifestació a Sarrià de Ter per demanar la continuïtat de la planta

Dels dos terços de recol·locacions proposades per Torraspapel als treballadors de la planta de Sarrià de Ter, només la meitat –uns 44 llocs de treball–, serien en centres de l'àrea de Girona; és a dir, a la planta que l'empresa té a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) i en laboratoris i oficines del grup a Sarrià o a Sils, on hi ha un magatzem. La resta de recol·locacions ja serien fora de Girona, tant a les oficines centrals, a Barcelona, com a Almazán (Sòria), Saragossa o a les plantes que té Condat –una altra de les empreses del grup– a l'Estat francès.

Aquesta és una de les propostes que l'empresa va fer al comitè en la reunió que dimarts van tenir –la primera en el període de negociacions de l'ERO– i de la qual, de mica en mica, va transcendint informació. “Dins les recol·locacions, un dels criteris que s'utilitzen és el d'edat, que aparentment és correcta, però el que intenta l'empresa és reduir la despesa que pot tenir per acomiadar gent d'aquesta edat” –fent referència als majors de 55 anys–, explicava ahir Miquel Pérez, secretari general de FSC de CCOO de les comarques gironines.

L'empresa, per tant, no ofereix prejubilacions i per als que acomiadi els ofereix les indemnitzacions mínimes que preveu la llei, és a dir, 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Això fa témer que siguin els treballadors més joves els que es puguin veure en la llista d'acomiadats. Per aquest motiu, la proposta del comitè d'empresa és demanar que l'empresa faci un pla de rendes per a la plantilla de més edat sense xifrar una edat a partir de la qual s'hi podrien acollir els empleats.

“Entenem que Torraspapel és una empresa que vol tancar un centre viable i que ho vol fer per qüestions de més rendibilitat. Per això, hauria de posar sobre la taula més recursos, sobretot, per a la gent que ha de marxar fora de Girona. Creiem que és possible avançar en aquesta línia”, hi va afegir Pérez, que insistia que els treballadors continuen defensant que la planta de la paperera a Sarrià és viable i que per això lluitaran “sense perdre de vista que la decisió de l'empresa és tancar”. En aquest sentit, segons es va explicar en les assemblees, l'empresa posa com a data màxima per a tancar la planta el 31 de desembre, però el comitè creu que les màquines es podrien aturar abans, fet que propiciaria la sortida de la unitat productiva de la planta, que són el principal gros dels treballadors.

Manifestació a Sarrià

A l'espera de la propera reunió de negociació entre comitè i empresa, prevista per a dimarts que ve, ja s'ha anunciat una manifestació de suport als 134 treballadors afectats i a la viabilitat de la planta. Sarrià de Ter sortirà al carrer divendres vinent per protestar contra el tancament de la planta de Torraspapel al municipi i per donar suport als treballadors. Representants del comitè d'empresa i el mateix alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, van confirmar ahir la seva presència a la manifestació, que sortirà a dos quarts de set de la tarda de la porta mateixa de l'empresa i a la qual es preveu la participació de tots els grups del consistori.

LA XIFRA

44
Treballadors
són els que aproximadament es podrien ressituar a la demarcació segons ha proposat l'empresa.

LA DATA

6.6.2014
Dia
en què s'ha convocat una manifestació a Sarrià de Ter a favor dels 134 treballadors de la planta.

LA FRASE

Torraspapel és una empresa que vol tancar un centre viable i per qüestions de més rendibilitat
Miquel Pérez
secretari general de FSC de CCOO de les comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga