Economia

Acord a Torraspapel, que tanca amb 73 recol·locacions

Vint-i-tres treballadors van al carrer

La planta de Sarrià podria tancar definitivament a partir de l'octubre

Els treballadors de Torraspapel de Sarrià de Ter van ratificar ahir el preacord a què van arribar divendres comitè i empresa i que es tanca amb 73 recol·locacions i 23 persones acomiadades que rebran una indemnització de 35 dies per dotze mensualitats. Els 36 empleats restants són els que s'han acollit al pla de renda per a majors de 55 anys. Les sortides de la paperera, que es preveu que tanqui definitivament entre l'octubre i el desembre d'aquest any, seran, segons el president del comitè d'empresa, Nicolás Juárez, “esglaonades” i no s'espera que siguin “traumàtiques”.

Entre els treballadors que es recol·locaran 15 aniran a la planta que el grup té a Saragossa; 13, a Almazán (Sòria); un, a Condat (França); 34, a Sant Joan les Fonts, i els deu treballadors restants es distribuiran entre el magatzem que Torraspapel té a Sils, les oficines de Barcelona i els laboratoris de Sarrià. “De les 91 places reals que l'empresa va oferir al final se n'han ocupat 73 perquè no s'han omplert totes les que s'havien generat a Almazán”, va assegurar el president del comitè d'empresa.

Les persones que han acceptat marxar a Saragossa i Almazán cobraran indemnitzacions per trasllat, habitatge i escolarització dels fills. A Saragossa és d'uns13.000 euros, a més d'una prima de 6.000 euros si a la nova feina s'hi estan un mínim d'un any. A Almazán, les primes són més altes perquè els llocs que es cobriran són de categoria inferior a la que hi havia a Sarrià i els sous més baixos. Per tant, l'ajut serà d'uns 15.000 euros i de 9.000 euros més si superen l'any d'antiguitat. “Evidentment tots els treballadors tenen garantia de retorn –han d'estar cinc mesos com a mínim al nou lloc de treball– i si tornen accediran a l'atur amb una indemnització de 20 dies per dotze mesos”, segons Juárez.

El comitè d'empresa va fer ahir dues assembles –una per cada torn– per explicar el preacord amb l'empresa i dels 113 treballadors que van votar, 70 persones van aprovar les condicions; 34 vots van ser negatius; 5 vots van ser blancs i 4, nuls.

LA XIFRA

35
dies
per dotze mensualitats és el que cobraran els 23 treballadors com a indemnització per plegar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.