Economia

JOAN CARLES FREAN

CAP D'EXPANSIÓ D'ALDI A CATALUNYA

“La política de l'Aldi és créixer”

El grup alemany ha obert fa poques setmanes tres supermercats a la demarcació i abans de final d'any n'obrirà dos més a la ciutat de Girona

El grup fa una aposta pels productors locals

La cadena d'alimentació i supermercats alemanya Aldi ha inaugurat aquests últims dies tres supermercats a la demarcació de Girona i abans de final d'any té previst obrir-ne dos més a la ciutat de Girona. “Estem activament buscant nous indrets on no som presents”, assegura Joan Carles Frean.

A l'Aldi aposten per les comarques gironines?
Des del 2002 l'Aldi és present al mercat estatal i a Catalunya particularment. De fet, la raó social de l'Aldi a l'Estat la tenim a Masquefa perquè Catalunya sempre ha estat una comunitat més avançada en el territori tant des del punt de vista del país com culturalment, i això fa que sigui més oberta a models de distribució comercial que nosaltres tenim a Europa, que és el descompte de qualitat. I dintre Catalunya sempre hem tingut clar que una de les zones de més expansió i assentament de l'Aldi havia de ser tant Girona capital com les comarques gironines, sobretot en aquelles zones que tinguin influència costanera.
Aquestes setmanes han obert tres supermercats?
Sí, a Figueres, Palamós i a l'Escala, que l'hem reobert. Això ha representat una inversió directa de 15 milions d'euros, i tot s'ha fet amb recursos propis i sense palanquejament financer. Cada botiga que obrim representa una inversió directa de cinc milions d'euros. Actualment tenim tretze supermercats a la demarcació.
Han previst fer més obertures?
Al setembre i al novembre vinent obrirem dos supermercats més a la ciutat de Girona. Estem activament buscant nous indrets on no som presents, com pot ser Torroella de Montgrí o la Bisbal.
A l'Aldi aposten per productors locals?
Una de les característiques de l'empresa és que a mesura que creixem i que obrim més botigues, consolidem la compra a productors locals. A la demarcació, per exemple, treballem amb Aigua de Vilajuïga, Cal Enric, Avícola Maria, Casa Bona, Inpanasa i GB Artesanos Gastronomicos SLU. Constantment busquem producte local perquè hi creiem i perquè és la manera d'acontentar al client.
El grup, però, també disposa de marca pròpia?
Tenim marques cedides pels fabricants a fi i efecte de poder vendre amb la mateixa qualitat o fins i tot superior, i controlant nosaltres tot el procés de fabricació. Així traslladem la qualitat del fabricant al consumidor i la tutela i la política de preus la portem nosaltres. Entre les nostres marques hi ha Milsani, GutBio, Biocura, Mildeen, Unamat o Tandil, d'entre d'altres.
Amb la crisi, l'Aldi havia aturat la seva expansió a Catalunya?
No, perquè per sort no hem estat preocupats pel requeriment de crèdit sinó per la convicció que havíem de ser presents a l'Estat i a Catalunya. I creixem tant ara com en els pitjors moments de la crisi. No hem variat ni un centímetre del que havíem previst. La política a l'Aldi és créixer i generar riquesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona