Economia

Preveuen que el preu del cereal s'estabilitzarà

Agricultura

Una nota d'opinió de mercats del Banc Urquijo, del grup Banc Sabadell, arriba a la conclusió que el preus dels cereals en la propera dècada seran més alts que la dècada anterior, però no creixeran molt per sobre del seu nivell actual.
Els preus seran més cars per dos factors: l'increment de la renda mundial farà que creixi la demanda d'aliments carnis i llet, i això farà que els cereals vagin més buscats (per produir un gram de carn de boví calen set grams de cereals); i la demanda creixent de biocarburants.

Amb tot, la nota indica que els preus dels cereals no continuaran creixent com ho han fet aquest estiu, perquè el brutal encariment que han experimentat s'ha degut a factors del moment: males collites, el consum de les reserves més ràpidament del previst per l'augment de la demanda (en gran part motivat per la irrupció de Xina i l'Índia en el consum, a causa de l'increment de la seva renda), i el biodièsel.

Biocombustibles
L'estudi de l'Urquijo creu que l'augment de preus dels cereals lligat a l'eclosió dels biocombustibles també serà temporal, perquè guanyaran pes els biocombustibles de segona generació, que no usen primeres matèries alimentàries. A més, la productivitat agrícola millorarà, també gràcies als polèmics transgènics.

La patronal dels hipermercats, Anged, va explicar ahir que "qui més apuja els preus dels aliments no és la distribució, sinó la indústria productora. Segons Anged, les grans superfícies "actuen com un matalàs" per a no repercutir en els consumidors tot l'increment de preus de la matèria primera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA
economia

El Vendrell ressalta la fortalesa del seu comerç de proximitat

El Vendrell

Visen un 30% més de projectes fotovoltaics a la demarcació el 2023

GIRONA
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins