Economia

El govern creu que l'augment de preus d'alguns aliments no es correspon amb l'alça dels cereals

Consum

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, creu que alguns productes alimentaris pugen de preu de forma injustificada que no es correspon amb la repercussió de l'alça de preus dels cereals. L'exemple més clar, segons Llena, és el pa, en què, des de la patronal estatal, es parla d'apujar tarifes un 40%, quan en realitat l'augment dels cereals i de les farines que se'n deriven no hauria de sobrepassar un 10%, que ja s'ha aplicat al consumidor.
Per posar en evidència aquestes situacions, els departaments d'Economia, Comerç i Consum i Agricultura i Alimentació, juntament amb organitzacions agràries i de consumidors, faran públic dilluns un estudi en què s'analitza l'evolució dels preus dels cereals i la seva repercussió en diferents sectors, i fixaran els marges d'increment de preus que consideren justos a la cistella de la compra. Segons ha dit el conseller Llena, "es tracta de fer públic el que es considera justificat" i de passada posar en evidència distribuïdors o productors que augmenten més els preus del que seria adequat.

Llena ha avançat que la carn serà un dels aliments que pujaran pel sobrecost del pinso -més d'un 30% en un any-. El ministre espanyol d'Economia, Pedro Solbes, es va manifestar a Madrid en el mateix sentit i ha afirmat que el preu dels cereals representa una petita part del pa i que la pujada de preus d'aquest producte només ha de preocupar en termes de competència i no per l'encariment de primeres matèries. Llena i Solbes han coincidit a rebutjar que l'encariment dels cereals sigui per la demanda per produir biocarburants.

Llena va inaugurar ahir a Lleida la 53a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, que enguany bat rècords, amb 340 expositors, 27.000 metres quadrats i més presència internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà del mes d'abril

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona