Economia

Vueling formalitza la presentació d'un ERO d'extinció que afecta a 88 treballadors de manteniment

La direcció de la nova Vueling ha presentat aquest dimecres un expedient de regulació d'ocupació en caràcter d'extinció de 88 llocs de treball de la divisió de manteniment que afecte als centres operatius de Sevilla, Madrid i Barcelona, segons han informat fonts sindicals. Les causes que justifiquen aquesta mesura són 'organitzatives' i s'expliquen perquè amb la nova companyia, on Iberia serà accionista de referència i industrial, la companyia de bandera de l'estat espanyol serà l'encarregada de fer les operacions de manteniment de les aeronaus. La primera reunió entre sindicats i direcció celebrada aquest dimecres ha servit perquè formalment s'informi als treballadors del contingut de l'expedient.

Fonts sindicals consultades per l'ACN han manifestat que l'objectiu de la negociació durant les pròximes setmanes serà reduir al màxim la decisió de l'empresa i intentar negociar la recol·locació del major nombre de treballadors afectats per l'expedient. Dels 88 treballadors afectats, la majoria, a l'entorn d'uns 55, despleguen la seva activitat al centre operatiu de l'aeroport del Prat. L'ERO s'ha presentat aquest dimecres davant de la direcció general de Treball del Ministeri de Treball i Immigració i no davant del Departament de Treball, atès que l'expedient afecta a centres que estan ubicats a diferents comunitats autònomes de l'estat espanyol. La pròxima reunió es celebrarà a Barcelona el dimecres 27 pròxim.Amb aquest ERO s'acaba per ara l'ajust anunciat per la nova companyia amb l'objectiu d'ajustar la nova dimensió a les necessitats de la plantilla. Amb la nova Vueling, el nombre d'avions passarà de 24 aeronaus a 16, cosa que suposa una menor necessitat del personal de manteniment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.