Economia

UGT i CCOO endureixen l'amenaça de vaga general per evitar que la reforma laboral per decret

Els sindicats han presentat al govern espanyol un document de propostes alternatives a la retallada de Zapatero. En el text, adverteixen a l'executiu que no permetran una reforma amb mesures "lesives" per als treballadors

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han presentat avui un document d'alternatives i propostes sindicals davant de la retallada social del govern espanyol en el qual s'adverteix a l'executiu que si aprova una reforma laboral per decret que inclogui mesures "lesives" convocarà una vaga general.

"A l'actual escenari socioeconòmic, marcat per les retallades socials decidides pel govern, i davant de qualsevol mena de reforma del mercat de treball lesiva per als drets dels treballadors, CCOO i UGT, en el marc de l'actual procés de mobilitzacions, procediran a la convocatòria d'una vaga general", avisa el document.

Els sindicats han mostrat a més el seu "rebuig" contra el decret llei de mesures d'ajust del dèficit que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha aconseguit tirar endavant avui per un sol vot, gràcies a l'abstenció de CiU, UPN i CC. El pla inclou una retallada dels salaris dels funcionaris del 5% de mitjana i una congelació de les pensions durant el 2011, excepte les no contributives i les mínimes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.