Economia

La Conca obre les portes del Viver de Cavistes per ajudar els emprenedors

Concactiva ofereix a l'espai de l'antiga cooperativa de Montblanc les eines i el celler per fer cava d'autor

Els creadors tan sols han d'aportar el vi de base de cava

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Concactiva i l'Ajuntament de Montblanc han obert les portes del pioner Viver de Cavistes amb l'objectiu que els emprenedors interessats en la producció de cava d'autor i de qualitat puguin tirar endavant el seu projecte minimitzant les inversions inicials i reduint els riscos. El projecte es va presentar a mitjan mes de març, després de la reforma que es va dur a terme d'una part de les antigues instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Montblanc per poder acollir-lo.

L'espai que ocupa el Viver de Cavistes és un lloc on anteriorment ja s'havia produït cava i, per tant, disposa de celler, que inicialment hauria suposat la inversió més important del projecte. En les últimes setmanes també s'hi han introduït les millores de maquinària necessàries per començar la producció a ple ritme. El Departament d'Agricultura hi ha aportat finançament, amb uns 58.000 euros en material.

El viver té capacitat per a unes 100.000 ampolles, la qual cosa permet que s'hi puguin desenvolupar en paral·lel entre tres i quatre projectes, i disposa també de l'autorització de la DO. Els emprenedors interessats a participar-hi disposaran també del suport de Concactiva, on hi ha tècnics especialitzats en la gestió dels vivers i on podran desenvolupar el seu projecte durant uns divuit mesos.

D'aquesta manera, la inversió del futur creador queda reduïda, a banda del seu vi de base de cava, als llevats, les ampolles i altres aspectes de la producció, depenent de cadascun dels projectes. Per contra, la maquinària i els utillatges que pertanyen al viver són compartits, mitjançant torns horaris, amb la resta de membres.

Concactiva, impulsora del projecte, aposta per un model d'èxit molt similar al que ha estat l'experiència en la gestió del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca. Allí, els integrants no només comparteixen les instal·lacions, sinó que també es beneficien de la interacció i el treball en comú per millorar dia a dia.

D'aquesta manera, al Viver de Celleristes de Barberà hi han nascut alguns dels vins més ben valorats de la comarca de la Conca que, segons els responsables de Serviconca, “són un bon fonament per repetir aquests bons resultats en la producció de cava”.

Aquesta mateixa experiència i interrelació també ha servit per adaptar les obres i les millores a la cooperativa agrícola a les exigències dels productors, ja que actualment aquesta entitat disposa de contacte diari i permanent amb el sector vitivinícola de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona