Esports

Cruyff aplaudeix la suplència de Ronaldinho i defensa l'actitud d'Henry

L'exentrenador del Barcelona, Johan Cruyff, assegura que la suplència del brasiler Ronaldinho, que va iniciar el partit de Montjuïc (1-1) des de la banqueta, és una decisió "bona per a ell i per a l'equip" en la mesura en la qual utilitzar-lo de revulsiu serveix per "protegir" al jugador i a l'equip.

L'holandès, des de la seva tribuna setmanal a El Periódico, aposta per "dosificar per millorar" en el cas de Ronaldinho. "Actuant d'aquesta manera amb Ronaldinho, el protegeixes a ell i a l'equip. Si no està bé, que no ho està, què fas? El deixes jugar els 90 minuts perquè tothom vegi que no està bé i així el matin? O el fas sortir una estona, uns minuts, al final, perquè faci alguna cosa i t'ajudi a guanyar el partit?", es pregunta Cruyff.

"Si vols treure el màxim rendiment d'algú que físicament no està bé, el millor és no deixar-lo començar, sinó donar-li sortida quan el rival està menys sencer", explica Cruyff, "perquè davant un rival desgastat sempre tindràs més possibilitats de treure algun avantatge".

També celebra Cruyff el fet que el francès Thierry Henry hagi decidit prendre's dues setmanes per recuperar-se totalment de la discopatia vertebral que li provoca el dolor lumbar que l'ha apartat dels dos últims partits.

"Aplaudeixo aquest futbolista en l'activitat i en la inactivitat", proclama. Quan juga, Cruyff alaba la seva "mentalitat para d'ajudar l'equip jugant amb dolor" i quan no ho fa, "per haver aguantat i parat, pensant novament a l'equip".

"Es deté just quan sap que tornarà Eto'o. És com si li donés el relleu. El criticaven i estava donant més que no podia. Un altre s'hauria baixat del vaixell molt abans", subratlla Cruyff.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.