Un Ricoh al 120% derrota al Tau

El Tau no ha pogut frenar un Ricoh Manresa al 120 per cent. Els del Ponsarnau han recuperat la forma i han jugat amb la seva millor versió, la de la intensitat defensiva i les idees clares en l'atac aconseguint la victòria 85 a 83 malgrat que el visitant Jasaitis ha fallat un triple sobre la botzina.

De nou els homes claus del Manresa van donar el que se'ls pressuposa: gran Josh Asselin (23 punts, 12 rebots i tres taps), acompanyat d'un encertat Javi Rodríguez (12 punts i 9 assistències).

Afegir la brillant aportació de Guille Rubio (15 punts i 9 rebots), Matt Walsh (14 punts, tres de triple) i Rafa Martínez (13 punts i 5 assistències).

L'arrencada del partit sol té una definició: vibrant. Amb un espectacular Josh Asselin que ho ha tirat tot, i ho ha ficat (deu punts i quatre rebots en aquest quart), i un segur Guille Rubio (també deu punts). Els dos a més d'anotar, han donat a l'afició espectacle, incloent tres esmaixades.

El Manresa ha portat el partit per on volia, amb un alt ritme de joc. Així, jugada a jugada els catalans han acabat el quart sis punts per davant del Tau.
En el segon quart, el partit ha seguit un guió molt similar. Malgrat la igualtat, el Manresa ha continuat manant al marcador arribant al descans amb un avantatge de 7 punts.

A la tornada del descans, els vitorians han arribat amb les piles posades, mentre que al Manresa li costava mantenir l'alt nivell de la primera part. Cosa que ha portat a un parcial de 0-9, que ha avançat el Tau per primera vegada des de l'inici. Començava així, un intercanvi de triples, que donava mostra de la intensitat de l'atac dels dos equips.

En tot el quart, s'han transformat vuit tirs de tres, quatre per cada conjunt. De tres en tres, la igualtat continuava sent màxima. Rubio ha empatat el partit (62-62, min. 38) i el Manresa ja no ha cedit més al marcador. El quart s'ha tancat amb un triple de Rafa Martínez, a dos segons per acabar (70-64, min. 30).

Malgrat el domini local al marcador, en l'últim quart totes les opcions eren possibles. El ritme del partit ha permès que en qualsevol moment giressin les tornes.

A falta d'un minut Splitter, de tir lliure, ha posat el seu equip a dos punts (83-81, m. 29). Però Rafa Martínez, ha complert, i tampoc ha fallat els seus dos tirs. Amb 85-81, Spahija ha demanat temps mort, Splitter ha encertat, el Ricoh no marcava. Al final, l'última opció de Jasaitis no ha entrat i el Manresa ha sumat la seva vuitena victòria de la temporada.