El Ricoh s'imposa al Fuenlabrada (85-73) i desempata a la general

Bàsquet

El Ricoh Manresa s'ha imposat amb autoritat a l'Alta Gestión Fuenlabrada, per 85 a 73, en un partit que ha servit perquè els dos equips desempatessin a la classificació.
L'equip català ha anat tot el partit per davant i ha arribat a tenir una diferència màxima de 22 punts. La intensitat defensiva del Manresa ha provocat els errors dels homes de Luis Casimiro, que no han sabut trencar els esquemes del Ricoh.

En el primer període, el Ricoh ha començat dominant amb un clar 6 a 0, obra de Diego Sánchez. No ha sigut fins al minut 3 que Ferran López ha posat els primers punts al marcador del Fuenlabrada.

L'entrada a la pista de Tobey Bailey, que debutava al Nou Congost, no ha pogut ser millor: tres triples, que han permès a l'equip català començar a marcar les distàncies (23-12, m. 8). Javi Rodríguez ha ampliat fins a 12 (25-13, m. 9) la diferència, que al final del quart ha quedat en 10 (27-17).

En el segon quart, el Manresa no ha fet més que ampliar la diferència. Gràcies a l'encert en triples (el Ricoh ha sigut molt regular en aquest aspecte, n'ha transformat tres en cada període) i a l'aportació d'homes de banqueta com Espil i Grimau. Tot i així, l'equip madrileny ha aconseguit anar-se'n al descans amb una diferència de deu punts i amb esperances de remuntada (45-35, m. 20).

Però no hi ha hagut reacció. I el partit s'ha reprès amb un parcial de 12-0 a favor dels catalans, que establia la diferència màxima del partit. Al Fuenlabrada, Radivojevic ha sigut el principal responsable d'evitar que el partit es trenqués definitivament, amb 16 punts en els dos últims quarts.

Així, en l'últim període els homes de Luis Casimiro han atemorit un Manresa que encara no tènia clara la victòria. Amb dos triples (de Jorge García i de Radivojevic) i una cistella el Fuenlabrada es posava a set. Un triple per tauler de Javi Rodríguez ha aconseguit dissipar els dubtes dels catalans i reprendre el domini total del partit.