Esports

El Barça fa una inútil golejada en l'últim partit de lliga de Rijkaard

Adéu tortura. Adéu suplici. Adéu calvari. El Barça va acomiadar ahir la temporada en un partit a Múrcia que no era sinó una penitència per a tothom. Passés el que passés a La Condomina, ningú acabaria satisfet. Prou que ho sabia tot el barcelonisme, que va ¿celebrar? apàtic una última victòria que va ser com construir un castell de sorra vora el mar: no va servir més que per passar el temps.

Per fi el Barça va abaixar el teló a una temporada que ha estat un drama, una tragèdia, i a estones una cruel sàtira que ha posat al descobert les misèries d’un club amb l’obligació de renovar-se per veure el sol a l’horitzó. L’epíleg d’ahir va tenir algun toc d’ironia: l’equip blaugrana va remuntar -que ja és un contrapunt en la temporada- i va aconseguir la millor golejada a domicili en un any. És clar que ahir el rival era el penúltim i jugava amb el tercer porter de la plantilla per premiar-lo en el comiat a Primera. És clar que res serveix de conclusió, però ningú en pretenia treure’n, ni tan sols Guardiola, que va seguir el partit des del sofà de casa seva.

Més ironia encara: Pinto, el porter d’emergència d’aquesta temporada, un dels molts blaugranes que van viure ahir el seu darrer partit al club, va estar gairebé tan inspirat com Giovani, que va completar un hat trick. El mexicà va fer els seus tres primers gols de la Lliga a l’última jornada, mentre que el suplent de Valdés va tenir quatre aturades de mèrit, per bé que va haver de lamentar encaixar un gol inicial d’Ochoa a pilota aturada, un de penal d’Iván Alonso i un de falta d’Abel a les acaballes. Al Barça se li va fer tan llarg el partit com la temporada. Eto’o i Henry van acomiadar el curs, sinó el club, amb altres gols i encara hi va haver temps perquè debutessin els joves del filial Fali i Rueda. El públic local va acabar amb olés, més divertit que un Barça que tot just ahir es va assegurar el tercer lloc. Una pòstuma metàfora de la temporada. I vet aquí un gos i vet aquí un gat que el conte d’aquesta campanya s’ha acabat. Per fi.

Cicleu aquí per veure la retransmissió del partit 'Minut a minut'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.