Esports

Talonari a la defensiva

Barça

El nou Barça pren cos. I múscul. El club blaugrana està concentrat a avançar els fitxatges de "lluitadors", com va anunciar la setmana passada el secretari tècnic, Txiki Begiristain, i ahir va caure el primer: Seydou Keita. El robust migcampista malinès deixa el Sevilla acollint-se al pagament de la seva clàusula de rescissió, de 14 milions d'euros, per convertir-se de forma oficial en el primer fitxatge de l'era Guardiola. Keita signa per quatre temporades i tindrà una nova clàusula de 90 milions.

Pep Guardiola vol forjar un nou equip des de la defensa, des dels fonaments, i per això les pròximes incorporacions que quedaran enllestides seran la del central barceloní Gerard Piqué, que pot oficialitzar-se avui mateix amb la firma, i la de l'uruguaià Martín Caceres, veloç i agressiu defensor de 21 anys del Vila-real que ha brillat aquesta campanya cedit al Recreativo i amb qui hi ha un principi d'acord. L'altre objectiu treballat és el del lateral Dani Alves, amb qui ja hi ha acord, per bé que les negociacions per la seva sortida del Sevilla són molt dures.

El Barça s'haurà de gratar la butxaca per reforçar els contraforts de l'equip. La xifra ja puja a 70 milions d'euros sense passar del mig del camp. L'aposta per Keita (14 milions), Gerard (5), Cáceres (20 milions, que és el valor de la seva clàusula de rescissió, ja que el Vila-real ja ha avançat que no negociarà la seva venda) i Alves (no baixarà dels 30) obliga a una considerable inversió a falta d'objectius no menys importants ni més barats: els davanters.

El club blaugrana espera eixugar part de la despesa amb les múltiples vendes que preveu. Amb Deco sufragaria una quantitat equiparable al cost de Keita, mentre que els traspassos de Zambrotta, Gudjohnsen i Giovani servirien per compensar l'esforç del fitxatge d'Alves. Amb la marxa d'Eto'o i Ronaldinho el Barcelona s'autofinançaria les incorporacions del seus substituts, com ara Adebayor (Arsenal) o Ibrahimovic (Inter) com a davanter centre o Silva (València) com a banda esquerre, i encara hi hauria una lleugera plusvàlua. Tot plegat, la inversió extra que faria l'entitat barcelonista per renovar a fons la plantilla estaria a l'entorn de 50 milions (els 25 de Cáceres i Piqué més el que costi fitxar un jugador que dobli els recursos al migcamp –Hleb (Arsenal)–. El Barça està abocat a un vertiginós estira-i-arronsa en el mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.