Esports

Ingla i Txiki mantenen que van planificar bé la temporada i que el vestidor no ha respost

El vicepresident esportiu i el director tècnic del Barça han pres el relleu avui al president en la ronda d'autojustificacions a final d'una temporada sense cap títol. Marc Ingla i Txiki Begiristain han comparegut davant la premsa dotze hores després de l'entrevista de Joan Laporta a TV3 i han assegurat que no hi ha hagut "autocomplaença" i que van planificar "assenyadament" la temporada.

El problema ha sigut, segons el seu punt de vista, que el vestidor no ha respost, no ha aprofitat l'oportunitat que se li va donar. I quan s'estableix una mala tendència "és molt difícil que el govern [la directiva] la pugui canviar", segons Ingla. "A mitja temporada, o vas al mercat d'hivern o canvies el tècnic, i ens va semblar que Frank era el que ens podia donar més bons resultats a curt termini", matisa.

"La temporada anterior havíem estat tan a prop de guanyar que quant a la planificació no hi havia dubtes, era a justícia donar una altra oportunitat a un tècnic i uns jugadors que havien guanyat dues lligues i una Champions i que es mostraven disposats a emprendre un nou compromís. El problema és que havia de funcionar la gestió del dia a dia, hi havíem de confiar, i el grup no ha funcionat", s'ha excusat Begiristain. Tanmateix, ha insistit el director tècnic, "al llarg de la temporada hi ha hagut moments que semblava que s'aconseguiria, per exemple al desembre, no s'ha estat tan lluny de l'èxit".

Un cop s'ha vist que les expectatives no s'assolien, aleshores sí que han pres la decisió d'elegir un nou gestor, Pep Guardiola. "Veient la trajectòria del Pep, el seu prestigi, el seu caràcter, com tracta els jugadors, és la decisió més important". Després de la substitució de Frank Rijkaard Per Guardiola, ara es treballa en el canvi de jugadors, però Begiristain no ha volgut avançar cap nom excepte el de Deco, ja que ell mateix ja ho ha anunciat públicament. "Hi haurà canvis importants però no quant a nombre", ha alertat el director tècnic.

Com va fer Laporta, Ingla i Begiristain han acceptat retòricament la seva responsabilitat i s'han disculpat "per no haver sabut satisfer les expectatives i les promeses que hi havia en l'ambient, ja que havia de ser una bona temporada". "Aquestes expectatives ens han creat a tots plegats més ansietat, desil·lusió i emprenyament", ha apuntat Ingla. Tanmateix, cap dels dos s'ha plantejat en cap moment dimitir, segons han dit a preguntes directes dels periodistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.