Esports

El Barça rep el Vila-real amb la pressió de començar a 8 punts del Madrid en el primer dia sense Messi

El marge d'error torna a ser mínim. Atrapat en una setmana d'emocions fortes, el Barça rep aquesta nit el Vila-real, equip de zona Champions, en un partit que mesurarà la seva fortalesa. El Madrid va guanyar ahir l'Espanyol per 2 a 1 i avui el conjunt blaugrana començarà el partit a vuit punts del líder en el primer dia sense el seu home més desequilibrant, Leo Messi. Tampoc hi serà el capità, Carles Puyol, sancionat. La pressió torna a sobrevolar el Camp Nou.

Si sense Eto'o, el Barça va perdre gol, ara es veurà privat durant sis setmanes de la facilitat per desbordar de la Puça i del recurs que representa donar-li la pilota quan no se sap per on tirar. Per això l'equip català espera arrencar fort aquest període i evitar que es creï una síndrome Messi.

Si el Barcelona haurà de tornar a aprendre a viure sense Messi, l'argentí ja sap que haurà d'aprendre a conèixer millor el seu cos per evitar noves recaigudes. Rijkaard va ser ahir l'últim d'afegir-se a la idea que Txiki Begiristain va deixar anar pocs minuts després de la lesió, en la qual els metges han incidit: "Ha d'aprendre la forma correcta de treballar i conèixer el seu cos", va afirmar l'holandès. Una altra manera de dir que Messi "ha d'anar en compte les 24 hores del dia, no només les dues hores d'entrenament; ha de viure amb això", tal com va comentar el secretari tècnic barcelonista.

"Ha de fer totes les coses que puguin ajudar per evitar que passi una altra vegada", va insistir Rijkaard, que va parlar de "lliçó molt dura" per al davanter blaugrana, tot i que va voler deixar clar que el jugador no té la culpa del trencament. Sigui com sigui, el tècnic va evidenciar que Messi "no es pot copiar perquè és únic", per bé que el conjunt seguirà "jugant igual".

Touré, dubte

Així, amb el 4-3-3 habitual, el relleu de Messi pot ser Samuel Eto'o o Thierry Henry. L'opció d'Andrés Iniesta sembla la menys probable, mentre que Giovani i Bojan esperaran torn a la banqueta. Precisament el manxec pot ser una de les novetats al migcamp en lloc de Xavi o Deco, o de Touré si aquest finalment no és titular.

L'ivorià pateix des de divendres una dolorosa lumbàlgia i no està per jugar els 90 minuts, segons va confirmar el mateix Rijkaard, però podria actuar 60 minuts. "Ho haurem de valorar i veure què ens convé més", va assenyalar l'entrenador, que en defensa recupera Milito, perd Puyol i encara no podrà comptar amb Rafa Márquez. Thuram seguirà a l'eix.

Davant les adversitats diverses, Rijkaard va indicar que l'equip "ha de fer valer l'avantatge de jugar a casa" contra un rival complicat. "Si tenim en compte els precedents, acostumen a ser duels equilibrats", va dir l'holandès, que espera una resposta contundent als contratemps per poder seguir aspirant a la Lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.