L'AXA Barça derrota amb comoditat el Ricoh Manresa al Palau Blaugrana (87-70)

L'AXA FC Barcelona segueix comptant com victòries els seus partits en el Palau Blaugrana. Avui ha derrotat còmodament el Ricoh Manresa (87-70), un rival que ha aguantat l'empenta dels locals fins al descans, però que ha sucumbit davant el potencial dels de Xavi Pascual.

En el moment més compromès del partit (42-41 en el tercer quart), han aparegut Jaka Lakovic i Roger Grimau per posar distàncies al marcador, davant un rival que ha anat cedint a poc a poc i que s'ha rendit en no poder aguantar el nivell físic del Barça.

Després del 36-32 al descans, el Barça ha resolt el partit en el tercer quart, amb un parcial 26-14, fonamentat en l'encert des de la línia de triples. A falta de joc interior (Kasun i Vázquez s'han carregat molt ràpidament de personals), Lakovic, Acker, Ilyasova i Grimau han pres el comandament de les operacions i el seu equip s'ha disparat al marcador.

En els primers minuts, el Manresa, amb un ràpid joc de rebot defensiu i transició, ha aguantat el tipus a base de l'encert en els tirs lliures.

Amb un potent rebot, especialment en atac, aspecte en el qual ha destacat Josh Asselin, els de Jaume Ponsarnau han equilibrat la seva falta d'encert en el tir amb segones opcions.

A més els pivots locals s'han carregat ràpidament de faltes (3 de Vázquez i 2 de Kasun en pocs minuts) i el Ricoh ha arribat a dominar el marcador durant molts minuts en el quart inicial (12-15).

L'entrada de Lakovic per un dubitatiu 'Pepe' Sánchez i la posada en acció de Roger Grimau li ha donat aire al Barça, que ha donat la volta a la situació (21-18), però no al joc.

No obstant això, la situació ha variat en els primers minuts del segon quart. Els de Xavi Pascual, molt concentrats, han aconseguit un parcial 11-3 i han aconseguit escapar-se clarament fins al 34-21, amb la qual cosa semblava que el partit es tenyiria definitivament de color blaugrana, però no ha estat així.

Asselin ha tornat a entrar en joc i tots els dubtes del seu equip han desaparegut. Ha liderat uns bons minuts juntament amb Jordi Grimau i el Ricoh ha tornat a entrar en el partit, després d'ofegar el Barça amb una defensa zonal que mai ha superat, malgrat alinear a dues bases.

La renda blaugrana s'ha esfumat després d'11 punts consecutius dels manresans, que han arribat a situar-se a només dos punts (34-32), just abans que Lakovic tanqués el quart amb una cistella (36-32).

El panorama s'ha aclarit per el Barça en el tercer quart. El Ricoh s'ha acostat fins al 42-41, però la defensa dels locals i l'encert des de la línia de tres ha estat determinant en l'enlairament dels de Xavi Pascual.

Grimau ha anotat 9 punts en aquest període i Ilyasova, 6. Els blaugrana han anotat 18 punts en sis minuts i han decidit el partit a favor seu.

El màxim avantatge dels blaugrana ha arribat en l'últim quart i ha assolit els 21 punts (82-61). Al final, Jordi Grimau, germà del barcelonista Roger, ha completat una magnífica actuació i s'ha convertit en el màxim anotador del partit (18 punts) per maquillar el resultat final (87-70).

Demostrada repetidament la seva fortalesa a casa, el Barça necessita creure's les seves opcions com a visitant i tindrà la setmana que ve a la pista del Lottomatica Roma, on es juga les seves possibilitats europees, una gran ocasió per demostrar-ho.