Esports

Laporta declararà en un judici acusat d'incomplir els estatuts del Barça pels avals

Tribunals

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, està citat a declarar aquest dimecres al jutjat de primera instància número 24 de Barcelona en qualitat d'acusat principal per la demanda d'un soci que reclama a la directiva que avali el 15% del pressupost del club per haver assumit el tancament de l'exercici 2002/03.
Laporta està citat pel titular de l'esmentat jutjat, el magistrat Antonio Nuño de la Rosa, i també hi han de comparèixer els vicepresidents del club Ferran Soriano i Jaume Ferrer i el president de la comissió econòmica del club i expresident de la comissió gestora del club en el període electoral del 2006, Xavier Sala Martín.

L'agost de 2006, el Jutjat de Primera Instància número 30 de Barcelona va condemnar l'actual directiva del Barça a cessar dels seus càrrecs i convocar eleccions, en entendre que els primers vuit dies en el càrrec al final de la temporada 2002/03 equivalien a un any de mandat, tal com al·leguen diversos socis de l'entitat d'acord amb els seus estatuts.

L'article 29 estableix que "es considerarà com a primer any de la nova junta el de la presa de possessió, sigui quin sigui el moment en què aquesta es produís, i s'acabarà el mandat el 30 de juny del quart any". Per aquesta raó, el primer any de mandat de Laporta va acabar el 30 de juny de 2003, vuit dies després de la seva presa de possessió.

Alhora, el final de la primera legislatura de l'actual president del Barça va acabar el 30 de juny de 2006. Tot i això, Laporta no va convocar eleccions abans d'aquesta data, ja que tenia previst fer-ho el 2007 perquè considera que va ser elegit pels socis per governar el club durant quatre anys, i va ser demandat per un soci blaugrana.

El soci denunciant
Vicenç Pla, legitimat per la seva condició de soci del club, va interposar una demanda contra la directiva en què demana que, si no es declara nul·la la presa de possessió, s'obligui la junta a presentar un aval bancari -equivalent al 15% del pressupost- per garantir els resultats econòmics de la seva gestió.

Així, si el jutge resol que la junta de Laporta ha d'assumir com a propis els 164 milions de pèrdues amb què va tancar l'exercici 2002-2003, haurà d'avalar el 15% del pressupost actual, que serien uns 45 milions d'euros. La directiva podria recórrer la sentència i allargar el procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.