Esports

Galleda d'aigua freda

'Play-off' final de la Lliga ACB

Pas enrere de l’AXA Barça, que en el primer partit de la final de la Lliga ACB va perdre ahir davant el Tau Vitòria (64-75) al Palau Blaugrana, de manera que ja no té el factor pista a favor. Demà (20 h, La 2), el Barça està obligat a guanyar el segon enfrontament del Palau per no dir gairebé adéu al títol.

Aquesta és la segona derrota de l’AXA Barça a casa en tota la temporada a la Lliga ACB (18 a 2), i la veritat és que arriba en mal moment, quan havia accedit a la final havent guanyat els quatre partits dels play-off de quarts i semifinals.

El Tau, com el Barça, també està en un bon moment de forma i ahir ho va demostrar. Amb un Splitter imparable (21 punts, amb 10/12 tirs), 4 assistències i 6 faltes rebudes, que va tenir el suport de Rakocevic, Singleton i Mickeal en atac, i una molt bona feina defensiva –va deixar en 64 punts el Barça, que va fer la seva pitjor anotació des del desembre–, va ser millor que els blaugranes, inferiors en gairebé tot. A dins (29 a 37 rebots) entre Marconato, Fran Vázquez i Kasun només van sumar 4 punts. I a fora, Basile va estar negat (3 p) i Lakovic (6 p) i Acker (6 p) van quedar lluny de les últimes actuacions.

I això que el Barça va sortir molt concentrat, amb un parcial d’11-2 després de dos triples de Lakovic i un d’Acker. El Tau, però, va reaccionar de la mà de Prigioni i va contestar amb un 0-9 (14-16). L’equip català, que va pagar algunes pèrdues de pilota, va tancar el primer quart amb 5/7 triples, i el Tau, amb 4/8: 21-22.

Parcial de 0-15
Els problemes van continuar per al Barça a l’inici del segon quart, quan Planinic i Splitter van castigar la zona 2-3 blaugrana amb un parcial de 0-15: 21-37. Els de Pascual no podien amb el joc interior del Tau (12 a 20 rebots al descans) ni tampoc encertaven des de fora. Només el coratge i l’efectivitat de Roger Grimau –9 punts seguits– van fer que a la mitja part el Tau no hagués trencat el partit, tot i que el seu avantatge era prou ampli: 32-46.

El Barça, més agressiu darrere, sobretot en la defensa a Splitter, va aprofitar la ratxa del seu millor jugador, Ilyasova (21 punts i 10 rebots) per tornar l’esperança a l’afició (51-58). Encara es va acostar més el Barça (54-58), però el Tau no es va descompondre. Va seguir fort en defensa, i en atac Singleton va evitar la remuntada blaugrana. Després, Splitter i Mickeal van tornar a distanciar els bascos amb un 61-72 que ja va ser irrecuperable. Demà, el segon assalt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.