Juande s'estrena còmodament contra el Zenit

El Zenit no va ser ahir, ni de bon tros, un espàrring d’altura per analitzar el canvi que ha experimentat el Reial Madrid amb l’arribada de Juande Ramos a la banqueta. Tot i així, cal reconèixer que l’equip blanc es va mostrar molt més fresc i alegre en el seu joc en comparació amb els últims partits de l’era Schuster, en què es movia desconsolat pel camp, amb certa grapa però sense cap mena de patró. “El públic ha disfrutat amb el joc de l’equip, però ara els professionals estem per altres coses”, va assenyalar Juande a la conclusió de l’enfrontament, tot deixant ben clar la molta feina que encara queda per fer.

Per començar, el tècnic manxec va decidir utilitzar gairebé tots els seus efectius, malgrat la proximitat de la visita al Camp Nou. Tots menys Casillas –que demanava un descans a crits–, per revitalitzar l’ànim dels seus homes amb una victòria que trenqués la ratxa negativa dels últims partits i, de passada, perquè els pesos pesants del grup es comencin a familiaritzar amb la seva filosofia. I la primera impressió va ser bona, si bé no hi ha dubte que haurà de fer molts ajustaments, sobretot en defensa, on hi segueix havent una preocupant falta de confiança.

Gols de Raúl i Robben
El 3-0 final va resultar una mica enganyós, ja que a la segona part l’equip rus va disposar de nombroses ocasions, i fins i tot va estavellar dues pilotes al pal. Això va ser just després de la decisió de Juande d’experimentar amb la defensa, situant Metzelder al lateral dret i Salgado a l’esquerre, deixant oberta la possibilitat d’encarregar al gallec el marcatge de Messi dissabte al Camp Nou.

Però tornant al Bernabéu, el Madrid va aconseguir ràpidament el control del partit amb Guti i Gago jugant de forma paral·lela, un a cada costat, i tractant d’explotar una banda dreta on Robben va estar impecable. Raúl, com a davanter centre, va resultar letal, buscant sempre els espais de la defensa visitant.

Precisament, el capità va aprofitar un error del porter rus per obrir el marcador, i poc després d’iniciar-se la represa Robben –que no serà a Barcelona per sanció– va aprofitar una contra per batre Malaféiev amb una vaselina. I uns minuts més tard, novament Raúl va arrodonir la nit de cullereta, marca de la casa, sumant ja el dotzè gol de la temporada i el que fa 65 del seu palmarès a la Champions. Certament se’l veu motivat de cara al clàssic.