Esports

A punt per als 4 taurons

Lliga BBVA

El calendari oferia un inici bondadós abans d'enfrontar-se a quatre rivals temibles. Deures fets d'entrada amb set punts sumats de nou, ara arriba un repte d'alçada. En dues setmanes i mitja esperen tanda Sevilla, Barça, Reial Madrid i Vila-real, definits com a "quatre taurons" pel tècnic Tintín Márquez. El precedent de la temporada passada i el bon inici de Lliga conviden a l'optimisme a l'Espanyol.

El pla inicial de la temporada tenia un paràmetre clar a l'Espanyol. L'inici contra Valladolid, Recreativo i Getafe s'havia de solucionar amb un bon coixí de punts abans d'enfrontar-se als quatre taurons. La temporada passada es van sumar set punts de 12 possibles amb l'única derrota al Bernabéu i de penal inventat. La visita a Sevilla, també en l'inici de Lliga, va suposar el primer gran triomf en uns records memorables en què hi destaca el duel amb el Vila-real, que va oferir els millors 45 minuts dels últims anys al Lluís Companys, escenari de l'1-1 amb el Barça.

Així, el record immediat convida a l'optimisme, que s'enterboleix si es mira més enrere. El primer repte és el Sánchez Pizjuán, on s'ha puntuat en quatre de les últimes 10 visites, si bé abans de l'últim triomf només s'havia sumat un punt de 15. Les dues últimes visites del Barça, rival dissabte, suposen un empat i una victòria, però en els tres anys anteriors tot són derrotes. Pitjor encara al Bernabéu, on només s'ha tret un empat en l'última dècada amb els gols de Rotchen i Galca, de penal, el maig de 2001. Finalment, el Vila-real, que amb el 3-0 de Nadal va veure trencada una ratxa de sis duels seguits puntuant a Montjuïc.

Els mals resultats, sobretot al Bernabéu, deixen intuir un cert acomplexament. Un dels capitans, Daniel Jarque, s'hi re-bel·lava ahir, reclamant ambició per sortir del repte dels quatre taurons amb el sarró ben ple. "Nosaltres hi hem d'anar amb el convenciment que podem guanyar -va reclamar-. Hem d'oblidar-nos d'aquesta por davant aquests partits. Si som aquí és perquè alguna cosa hem fet bé. Cal seguir millorant, però mantenint aquesta línia perquè ens ha donat resultats".

Sense Béranger
El central va celebrar l'alt rendiment defensiu de l'Espanyol, tot i no entrar en comparacions per no ferir sensibilitats amb companys de l'equip que abans hi eren i ara no. Una alegria recolzada per un únic gol encaixat i de penal, així com els set punts sumats. No tot és perfecte i la plantilla té detectat el principal defecte. "Ens falta tenir una mica més de control del joc. Hi ha equips que se'ns tanquen i ho hem de millorar", va admetre.

L'Espanyol es desplaçarà avui a Sevilla amb una baixa a l'expedició: Gregory Béranger. El lateral francès va patir contra el Getafe un esquinç de primer grau en el lligament lateral intern del genoll esquerre, així que es perd el duel del Sánchez Pizjuán i és dubte per al derbi. Finnan serà titular en l'inici del repte d'afrontar els quatre taurons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.