Esports

Un derbi de planters

Lliga BBVA

El planter s’està acostumant a reclamar protagonisme a cada derbi i no serà una excepció el que es viurà demà al Lluís Companys. Espanyol i Barça dibuixaran un duel amb forta presència de jugadors de la casa. A la gespa, i també a les banquetes, ja que després de set anys, els dos entrenadors seran exjugadors dels dos representants barcelonins. Així, Tintín Márquez i Josep Guardiola són coherents amb el seu origen en apostar amb decisió pels joves.

L’Espanyol porta anys apostant pel planter. Una bona estructura ha facilitat una tàctica de supervivència per la falta de diners. Tintín Márquez alinearà molt probablement d’entrada Sergio Sánchez, Jarque, Moisés i Tamudo, amb Chica i Coro amb números de colar-s’hi. Unes hores abans, tres més, com Jonathan, Àngel i Sielva, sortien d’inici a Sevilla. És especialment destacada la confiança en l’olotí, de només 17 anys, que ja ha passat al davant d’una aposta forana com Lola.

Al seu torn, Víctor Valdés, Xavi, Puyol, Iniesta i Messi semblen tenir el lloc assegurat a l’onze inicial que Guardiola posarà en joc, però també Bojan Krkic, Sergio Busquets i fins i tot Gerard Piqué tenen les seves opcions de jugar demà, si no d’inici, sí al segon temps.

El rècord del 2001
El tècnic de Santpedor ha donat sobrades mostres de confiança en els jugadors del planter, sense tremolar-li la mà en situar joves del filial com Pedro o Busquets al davant de jugadors que han costat molts milions. Guardiola arriba del filial i sap perfectament que estan preparats per rendir.

La presència de Márquez i Guardiola és una garantia de l’aposta per dos planters molt prolífics, que ja en l’últim derbi al Camp Nou vam veure lluir. L’Espanyol en va treure set del planter a l’onze titular, mentre que el Barça n’hi va situar cinc i dos més van entrar a la represa. A la primer volta, els blaugranes van dibuixar un onze amb sis de casa, mentre que els blanc-i-blaus eren un menys, si bé ho van compensar a la segona part amb dos més. El rècord de nois de la casa el trobem en l’Espanyol del 2001: vuit representants. A la banqueta, Paco Flores. I és que, com aleshores, l’aposta pel planter no respon només a estrelles com Messi, Xavi, Iniesta, Tamudo i Jarque, sinó que s’hi sumen els dos entrenadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.