Esports

L'Espanyol, líder en eficàcia

Futbol

El joc no genera entusiasme i hi ha engranatges que grinyolen, però els números són incontestables: sis de sis i liderat en solitari. L'Espanyol protagonitza un inici de Lliga històric just quan més necessita consolidar un projecte que arrenca amb molts dubtes. La millora manera d'esvair-los és sumar i, si és de tres en tres, feina rodona. Un gol de Luis García en un contracop de llibre a tocar del final va servir per endur-se ahir el triomf del Nuevo Colombino amb el 0-1.

Molts incentius en el duel de Huelva. D'una banda, la necessitat de comprovar si l'alumne progressa adequadament i, de l'altra, si Pareja fa honor als constants elogis rebuts des de l'estiu. L'argentí va formar una prometedora parella amb Jarque, que gairebé no va tenir maldecaps al llarg dels 90 minuts. Kameni va intervenir poc, però més que Riesgo, a qui van fer un xut que va acabar al fons de la xarxa.

Nené per De la Peña
El poc protagonisme dels dos porters és una bona pista del pobre espectacle que es va veure a Huelva. Possessió repartida, ara manes tu, ara mano jo, però sense trobar la manera d'arribar a la porteria contrària. Una mala sortida de Kameni va generar nervis en el tram inicial a l'Espanyol, que en la primera part només va crear perill amb una preciosa vaselina marca de la casa de De la Peña al travesser.

El migcampista càntabre es va lesionar, i això va propiciar l'estrena de Nené ja al primer temps en una aposta ofensiva de Márquez a la recerca de més profunditat. L'efecte va ser momentani per a l'equip ahir blanc-i-vermell, que va haver d'esperar a l'aparició del cansament per veure Riego de prop.

La represa va augmentar el nombre de badalls, amb Colunga intentant el gol en solitari per al Recre i un marge a l'esperança per a l'Espanyol. Sense De la Peña, va augmentar la presència de Román, que va començar a construir contracops amb intenció en perfecta combinació amb la feina de recuperar pilotes. D'ocasions de gol, però, més aviat poques.

Primers com al 1995
L'ex del Tigre argentí té un físic privilegiat (1,84), i quan arrenca costa seguir-lo. Els defenses del Recre van descobrir-ho al minut 85 quan va agafar la pilota abans del migcamp i no va frenar fins a la frontal de l'àrea. Un toc cap a Jonathan, de primeres a Luis García i el 0-1 amb un xut ajustat al pal.

Els últims minuts tan sols van comportar un ensurt de Jarque i la presència de Sielva per lligar una victòria històrica. Sis de sis, repte assolit per primer cop en les últimes 13 temporades. I l'Espanyol comandant la Lliga BBVA en solitari com en la jornada 5 l'any 1995. A algú se li ocorre una forma millor d'anar esvaint els dubtes amb què arrenca el projecte de Tintín Márquez al primer equip?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.