L'AXA Barça venç el Reial Madrid (73-62)

El Palau Blaugrana continua sent inexpugnable per al Reial Madrid a l’Eurolliga. L’equip blanc ha perdut en les seves sis visites al Barça en competició europea, després que ahir l’equip blaugrana el va derrotar per 73-62 en un partit que va tenir Lakovic (14 punts, 10 rebots, 7 assistències i 8 faltes rebudes) com a gran protagonista. Amb aquest resultat, l’equip català suma la seva tercera victòria, una menys que els madridistes, que arribaven a la cita imbatuts.

El Barça va fer en els dos primers quarts el seu millor joc de la temporada i va passar per damunt del Madrid, al qual va arribar a dominar per 19 punts (34-15). Amb una gran intensitat defensiva, amb agressivitat, amb més ganes i motivació que el rival, i jugant amb velocitat en atac, l’equip d’Ivanovic, al qual només li faltava encert exterior, va obrir forat amb un 11-0 (13-4) i després amb un altre 7-0 (22-7).

Problemes contra la zona
Després del 24-13 del final del primer quart, la superioritat blaugrana encara es va concretar més en el marcador a l’inici del segon quart (36-17). En el Madrid no hi havia idees per superar la defensa catalana i només Bullock estava a un bon nivell. L’encert de Basile, amb 8 punts gairebé consecutius, i la feina de Lakovic en la direcció van mantenir les diferències... fins que el Madrid es va situar en una zona 2-3.

L’AXA Barça, llavors, va començar a perdre gas. Reyes va reduir el desavantatge blanc en arribar-se al descans (48-36) i ja es començava a pressentir que el marcador s’aniria ajustant entre dos equips que no tenien encert des de fora (1/7 triples el Barça i 1/6 el Madrid).

I els mals pressentiments es van complir en un tercer quart lamentable del Barça, en què només va anotar 6 punts. L’equip blaugrana es va estavellar contra la zona blanca, no la sabia dividir i fallava els tirs exteriors, i el Madrid, imposant un ritme lent i aprofitant els punts de Reyes, es va acostar fins a un 54-51.

Acker i Lakovic
Acker (9 punts) va entrar per primer cop en el partit i entre ell i Lakovic van rescatar un Barça que va veure com Tunçeri va capgirar el marcador amb un triple (56-59). Es van encendre les alarmes al Palau, però Lakovic va completar el seu recital i va liderar un parcial de 15-0 en més de 4 minuts que ja va sentenciar el partit (71-59). Encara que amb ensurt inclòs, el Barça va poder salvar la situació i tornar a derrotar el Madrid al Palau Blaugrana.