Esports

Espanya no se'n refia

'Virus FIFA'

La Federació Espanyola de Futbol (FEF) ha obligat Andrés Iniesta a viatjar avui a Madrid per confirmar la lesió muscular que li ha diagnosticat el Barça i que li impedirà jugar en el doble duel contra Turquia. És una potestat que té la selecció estatal i el club blaugrana s’hi ha d’avenir, tot i que el migcampista pateixi una petita ruptura a la cuixa dreta que el deixarà KO els pròxims 15 dies. Els recels del combinat espanyol amb el Barça s’evidencien un cop més amb gestos com aquest, alimentats per la pressió de l’entorn dirigent i mediàtic de la roja.

El manxec va notar una punxada a la cama al voltant del minut 60 contra el Màlaga i va demanar ràpidament el canvi. Els serveis mèdics barcelonistes van notificar diumenge mateix que el jugador tenia danyat el terç mitjà de l’adductor llarg de la cuixa dreta. La lògica aconsellava que Iniesta descansés i seguís tractament a Barcelona, però Espanya li farà fer avui un viatge d’anada i tornada a la concentració del conjunt entrenat per Vicente del Bosque.
Ja en convocatòries anteriors, algunes lesions d’última hora de jugadors del Barça van crear polèmica en cercles propers a la selecció espanyola –com en el cas de Puyol fa un parell d’anys–, així com altres situacions estrambòtiques que van obligar els internacionals blaugranes a justificar-se. Sigui com sigui, Iniesta no només no podrà jugar amb Espanya sinó que probablement tampoc no arribi a temps al Valladolid-Barça del 4 d’abril.

Amb Iniesta també es desplaçaran Xavi i Piqué, tocats i que és dubtós que puguin jugar amb l’equip espanyol. El mig terrassenc té unes molèsties al tendó d’Aquil·les i el central barceloní arrossega una febrada que ahir encara el tenia al llit. L’únic futbolista blaugrana que hi arriba en perfectes condicions és Sergio Busquets. Bojan es concentrarà amb la sub-21 a partir de dijous. 

L’èxode internacional es completarà amb els africans Keita (Mali), que a més inaugurarà un centre XICS de la fundació del Barça, Eto’o (Camerun) i Touré, que –com Iniesta– haurà de viatjar a Costa d’Ivori malgrat patir un petit trencament a l’abductor de la cuixa dreta que el tindrà de baixa dues setmanes. Així mateix, els sud-americans Messi (Argentina), Alves (Brasil) i Martín Cáceres (Uruguai) hauran de creuar l’oceà per jugar cadascun dos partits classificatoris per al Mundial sud-africà.

A nivell europeu, la França d’Henry tindrà un doble enfrontament amb Lituània. El primer partit es disputarà dissabte a Kaunas i l’altre dimecres a Saint-Denis. Gudjohnsen també té partit classificatori per al 2010. Serà dimecres davant Escòcia. I Hleb, amb Bielorússia, actuarà divendres en un amistós a Turquia. Un partit que servirà de preparació per al duel oficial contra el Kazakhstan.

Pel seu cantó, Márquez i Puyol, habituals amb les seleccions, no es mouran de Barcelona per aquest últim virus FIFA de la temporada. El mexicà està sancionat i el català recuperant-se d’un esquinç, tot i que ha d’estar restablert per a la propera jornada de Lliga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.