Esports

El Barça guanya el pols

Villa aposta pel Barça, l’acord és total i el Madrid tanca el setge sobre Benzema, la seva segona opció. La negociació amb el València es tancarà en uns 40 milions més una cessió

El fitxatge de Villa pel Barça va cremant etapes una rere l’altra. Txiki Begiristain i Raül Sanllehí van tornar d’Astúries amb el compromís ferm del jugador amb el seu futur blaugrana i un acord pràcticament total en les condicions de l’operació que el convertirà en el nou 9 del Barça per a les pròximes 4 temporades. I la primera conseqüència d’aquest acord va ser la renúncia definitiva del Reial Madrid al fitxatge del golejador valencianista, tancant el setge sobre la seva segona opció, el francès Karim Benzema.

Villa encara no és jugador del Barça, però ho serà aviat. La reunió entre les dues parts va deixar clar que el jugador té moltes ganes d’incorporar-se al club blaugrana i al projecte liderat per Pep Guardiola, que està totalment decidit a fer-ho ara i que té el compromís del València, adquirit fa un any, de deixar-lo marxar si arribava una oferta important per a ell i per al club. I aquest és el cas.

Fitxar pel Barça suposarà per a Villa situar-se en la primera línia esportiva i mediàtica lluitant per tots els títols i també li augmentarà de forma important els ingressos. I pel que fa al València, l’oferta que el club blaugrana li ha traslladat faria del traspàs de Villa el més car en la història del Barça i també de la Lliga espanyola per un jugador de l’Estat.

Fonts properes a la negociació situen el punt d’acord amb el club valencià en una forquilla entre els 38 i els 42 milions d’euros, en funció de l’entrada en l’operació d’algun jugador cedit. En principi el Barça ha posat sobre la taula dos noms a priori interessants per al València com són el del central uruguaià Martín Cáceres i el davanter brasiler Keirrison, que demà tancarà el seu traspàs al Barça procedent del Palmeiras.

En qualsevol cas, el següent pas en l’operació Villa el faran el mateix jugador i el seu representant, que parlaran amb els dirigents del València per explicar-los la situació, la voluntat del jugador, i apel·lar al compromís adquirit entre les dues parts perquè el club no obstaculitzi el seu fitxatge pel Barça. Després serà el torn de la negociació final entre els dos clubs.

Fa un parell de dies, el Madrid encara mantenia oficialment el seu interès pel jugador. En paraules del director general Jorge Valdano, “ens hem retirat perquè el València ha dit que no traspassa el jugador, però si canvia d’opinió, tornarem a intentar-ho”. La decisió de Villa ha decantat el pols a favor del Barça i Florentino Pérez ha hagut de plegar veles i posar rumb a Lió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.