Esports

Villa, rumb al Camp Nou

El davanter fa saber al Barça que vol jugar de blaugrana i pressionarà el València a partir de la setmana que ve. Valdano assegura que el Madrid renuncia al golejador i que canvia d’objectius

El que semblava blanc ara no és negre, però es va tenyint de blaugrana. El futur de David Villa, que fa una setmana es veia totalment madridista –“el seu fitxatge és qüestió de temps”, va predicar el president Florentino Pérez– ara vira cap al Camp Nou. Per bé que el València va declarar intransferible el seu davanter internacional tret que arribi una oferta “escandalosament escandalosa”, segons va defensar el màxim mandatari xe, Manuel Llorente, el Barcelona assegura tenir constància que el jugador vol vestir-se de blaugrana, i està a l’espera que acabi diumenge la Copa Confederacions per veure fins a quin punt el golejador de la selecció espanyola fa visible la seva pressió per marxar de Mestalla.

Paciència i emprenyament
Tot i que el Barça entén que el cas Villa s’allargarà molt, hi ha diverses claus que conflueixen per apropar el jugador al Camp Nou. D’una banda, el Guaje té clar que no vol continuar al club del Túria, no només perquè entén que la seva carrera s’estanca inexorablement en un equip que no disputarà la Champions i que difícilment lluitarà per la Lliga, sinó perquè està empipat amb els dirigents valencians, ja que primer van prendre la iniciativa de posar-lo en el mercat i ara se n’han desdit.

D’altra banda, el Reial Madrid va assegurar ahir que descarta el fitxatge de Villa “al cent per cent”. “Ens vam asseure a negociar quan ens van dir que es podia i ens en retirem quan han dit prou”, va exposar el director general adjunt a la presidència blanca, Jorge Valdano. “No ens barallarem amb tota una comunitat autònoma per això”, va sentenciar l’assessor de Florentino Pérez en referència a la forta oposició que genera en la massa valencianista qualsevol traspàs xe al Bernabéu. “Si és intransferible ens creiem la paraula del València i canviem d’objectiu”, va remarcar Valdano després que l’oferta madridista per Villa de 28 milions més Negredo hagi indignat el València.

El Barça està estudiant si pot arribar a oferir 40 milions d’euros, per bé que també necessita saber el futur de Samuel Eto’o per concretar qualsevol operació per un atacant. En tot cas, Villa està molt receptiu a venir al Camp Nou per les converses que ha mantingut amb el seu paisà Luis Enrique Martínez, ara tècnic del Barça Atlètic. Segons algunes fonts, Pep Guardiola i el secretari tècnic, Txiki Begiristain, també haurien parlat personalment amb el Guaje per convèncer-lo que és molt valuós en el projecte.

Fins i tot l’agent de Diego Forlán, Daniel Bolotnicoff, que ahir va ser a Barcelona però va desmentir haver-se reunit amb Begiristain, veu Villa de blaugrana. “Estan lluitant per fitxar-lo i per això no m’han trucat”, va afirmar a Ona FM.

I Ribéry s’allunya
Si Villa s’apropa, qui s’allunya és Franck Ribéry. Segons va declarar ahir a RAC1 Alain Miglacio, un dels mànagers del crac –també ho va ser de Zinedine Zidane–, el crac del Bayern ara mateix preferiria el Madrid al Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.