Esports

Villa passa pel Brasil

El Barça està a punt de tancar el fitxatge de Keirrison per oferir-lo al València i abaratir el cost de l'asturià

Diuen alguns experts que Keirrison de Souza Carneiro -K9 en el context mediàtic- és el més semblant a un David Villa brasiler. Un davanter que sense ser el més fort, ni el més alt, ni el més ràpid, ni el més tècnic, és un autèntic caçagols, un jugador molt lluitador i dinàmic i, sobretot, rematador de mena. I precisament aquest Villa nascut tot just fa 20 anys a Dourados no Mato Grosso do Sul, a més de 9.100 quilòmetres de Barcelona, és el factor clau en què treballa el Barça per endur-se el Villa de debò, el cobejat atacant del València, al Camp Nou.

El club blaugrana està ultimant en les darreres hores la contractació de Keirrison fins al punt que el prometedor golejador del Palmeiras, amb les maletes a punt per enllestir dimarts el seu traspàs al Barcelona, ha renunciat a jugar avui el clàssic de São Paulo contra el Santos.

"És una decisió presa d'acord amb la directiva del Palmeiras a causa de l'interès oficial del Barcelona a comptar amb el meu futbol. Mentre durin les negociacions, m'entrenaré separat del grup", va anunciar el mateix jugador des de la seva pàgina web oficial.

La seva negativa a jugar més amb el Palmeiras, criticada precisament també per internet -des del seucompte a Twitter acabat d'estrenat -, ha costat de retruc la destitució del fins ahir tècnic seu, l'exmadridista Wanderley Luxemburgo. "La seva actitud ha mostrat falta de professionalitat i respecte cap als companys", va denunciar l'entrenador sobre el màxim golejador del campionat brasiler del 2008.

Llavors Keirrison jugava al Curitiba, club on va coincidir amb un altre fitxatge blaugrana, el central Henrique, que farà la pretemporada sota les ordres de Pep Guardiola, a l'espera de determinar el seu futur, després de passar un any cedit al Bayer Leverkusen.

Precisament una cessió de Keirrison al València és amb el que compta el Barça per fer possible el fitxatge de Villa. El club valencià va voler fitxar la perla brasilera la tardor passada per entre tres i cinc milions d'euros, però al final les negociacions no van prosperar i ara és l'entitat barcelonista, aprofitant la seva bona relació amb l'empresa Traffic -que representa Henrique i té el 80% dels drets de K9-, qui està a punt de contractar aquest davanter, que ha pujat de caixet, per uns 15 milions d'euros.

Keirrison, més una quantitat que rondarà els 30 milions, és el que acabaria oferint el Barça per David Villa, per bé que no es descarta incloure en l'operació Martín Cáceres, ja que el València ha de cobrir la marxa d'Albiol al Madrid.

Sigui com sigui, Keirrison, que va aparèixer ahir fotografiat a la seva web amb un escut del Barça al rerefons de la imatge, està prou obert a una cessió a un altre club de la Lliga espanyola, conscient que, als seus 20 anys, encara té molt per aprendre. "No sé si el Barcelona pretén cedir-lo, però per a nosaltres no seria cap novetat. És normal que un gran club decideixi prestar algun nou futbolista a un altre equip. Així, el jugador guanya experiència i s'acostuma a la pressió", va assenyalar Anaor Malaquias, un dels agents del golejador.

Exigeixen més per Filipe

Sobre un altre brasiler, el lateral esquerre del Deportivo Filipe Luis, també s'estan intensificant les negociacions.

El president del Dépor, Augusto César Lendoiro, es va reunir divendres a la nit amb un dels representants del jugador, José Lages, per tractar la seva marxa. El dirigent, però, va negar ahir que hagi acceptat l'oferta del Barça, de vuit milions, perquè la considera "insuficient".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.