Esports

El Barça no embogeix

El club remarca que no entrarà en cap subhasta per Ribéry però pacta amb el Bayern el dret a igualar la millor oferta. Els blaugranes congelen l’opció Ibra a l’espera que l’Inter i Eto’o es posin d’acord

El mercat futbolístic s’ha convertit en una immensa taula de pòquer. El Reial Madrid ha obert la partida pagant per un as com Kaká 67 milions d’euros, però tots els altres clubs encara estudien les regles sobre els límits de l’aposta i el valor de les diferents combinacions de cartes. És un joc d’embolics i el Barça desplega la seva estratègia mentre es manté a l’aguait de descobrir algun farol. No és una tàctica agressiva, sinó pacient. Així, mira de reüll els seus principals companys de joc.

El Madrid i el Chelsea, per la seva capacitat econòmica (i d’endeutar-se), poden rebentar la partida en qualsevol moment, però el Barça té clar que no es deixa dur per cap espiral de bogeria. Amb el Bayern de Munic té un bon pla. No és cap secret que li interessa molt Frank Ribéry, però el club bavarès s’excusa de moment dient que no el vol vendre, tot perquè les entitats competidores es precipitin en una subhasta. 80? 90? 100 milions?

El Barcelona s’imposa no entrar en la licitació, a risc que el Madrid posi ja damunt la taula una altra “quantitat desorbitada”, com denuncia Joan Laporta. En rigor, el club blaugrana està tranquil, perquè per les seves bones relacions amb la directiva muniquesa s’ha assegurat el dret a igualar la millor oferta per Ribéry i estaria a temps de reaccionar.

Tensa calma per als cracs. El Barça no és l’únic que intenta refredar el mercat. També l’Inter, amb qui el club blaugrana ha de negociar un complicat intercanvi entre Samuel Eto’o i Zlatan Ibrahimovic. Fins i tot el Reial Madrid ha admès la necessitat de frenar-se en la seva política d’extrem risc, perquè ja tem una bombolla futbolística. Quan semblava llançat per Ribéry i David Villa, ahir Florentino Pérez, president blanc, va convenir sobre el francès que “el Bayern no el vol vendre i seré respectuós”. Jorge Valdano, el seu director general, va coincidir a dir sobre Villa que és “un excel·lent davanter, però té un preu prohibitiu”.

El president de l’Inter, Massimo Moratti, es va afanyar a tranquil·litzar ahir el mercat assegurant que si bé lògicament en aquestes dates algun jugador marxarà del seu club, “no he dit que hàgim de vendre o comprar per força”. L’Inter va negar que hagi acceptat un intercanvi d’Eto’o més 10 milions per Ibrahimovic. “Aviat, i amb calma, arribarem a una solució. Ibra és amb nosaltres des de fa tres anys i ha demostrat ser un gran professional. Podem continuar així, si no és que es crea una situació en què hi hagi condicions de fer una cosa bona per a nosaltres, per al jugador i per a altres jugadors”, va sortir al pas, de forma enredada, Moratti.

Sigui com sigui, el Barça està a l’espera que Eto’o i l’Inter arribin a un acord per enllestir negociacions finals entre clubs. De moment, l’agent del camerunès es manté en silenci i el d’Ibrahimovic, Mino Raiola, va de farol. “Ibra val 300 milions. Més que Kaká i Cristiano Ronaldo junts”, va indicar ahir, mentre assegurava que no ha parlat amb ningú del Barça sobre el seu representat. Tothom amb cara de pòquer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.