Esports

Ibrahimovic sacrifica diners per jugar al Barça

El crac suec assumeix el rol de Messi com a estrella de l'equip i sostre salarial de la plantilla i dóna facilitats per poder jugar al Camp Nou

Zlatan Ibrahimovic desitja jugar al Camp Nou i aquest interès personal ha aplanat el camí perquè golejador suec pugui firmar els pròxims dies el seu nou contracte com a jugador del Barça per a les cinc pròximes temporades. La seva insistència ha predisposat al club italià a acceptar una operació, que el mateix Barça ha concretat en gairebé tots els seus termes. El club blaugrana pagarà per Ibrahimovic 45 milions d'euros, més el traspàs d'Eto'o i la cessió d'Alexander Hleb.

L'esforç del Barça és important i també ho serà el del jugador suec d'origen serbi, que també té un acord gairebé tancat amb el Barça, segons el qual cobrarà bastant menys del que cobrava en concepte de fitxa a l'Inter. L'equip milanès li assegurava 12 milions d'euros nets -després d'impostos-, mentre que al Barça cobrarà per sota dels 9 milions nets, que és euro amunt, euro avall, el que ha cobrat Messi aquesta temporada amb fixe més variables. Aquestes xifres podrien tenir una variació a l'alça, ja que està pendent una millora del contracte de Messi, però la qüestió rellevant és que Ibrahimovic ha acceptat el rol de Leo Messi com a estrella de l'equip i com a sostre salarial dins l'escala que el club aplica als seus jugadors i que en cap cas vol alterar.

L'acord entre clubs només té pendents els típics serrells, com ara la tassació final d'Eto'o, que segons fons del Barça podria fixar-se en 15 milions d'euros, o qui es farà càrrec de la fitxa de Hleb. El Barça assumirà el cost salarial de Hleb si l'Inter accedeix a firmar una opció de compra per 12 milions d'euros.

La resolució del doble traspàs es produirà en les pròximes hores, perquè falta que Eto'o -que es troba al Camerún- i l'Inter es posin d'acord en el contracte que els lligarà durant els pròxims anys. El club italià no espera problemes en aquest sentit, perquè totes dues parts volen entendre's i d'altra banda l'Inter, deixant de pagar la fitxa d'Ibrahimovic, té recursos per satisfer les aspiracions salarials d'Eto'o.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.