El Ricoh Manresa guanya el derbi contra el Regal Barça després de 4 pròrrogues (122-117)

Bàsquet

El derbi català entre el Ricoh Manresa i el Regal Barça ha estat un partit memorable, amb quatre pròrrogues, que ha acabat caient del costat manresà (122-117).

Xavi Pascual li ha donat avui una oportunitat a Fran Vázquez i el pivot ha estat el protagonista del primer quart, on els blaugranes s'han imposat 14-21. Al Ricoh li ha costat 9 minuts fer la primera cistella i aleshores ja perdia de 7 punts.

El Ricoh ha reaccionat en el segon quart i ha aconseguit arribar al descans amb empat, 37-37. Serge Ibaka, Guillem Rubio i l'empenta amb què l'equip ha sortit a la pista expliquen aquesta remuntada.

El Barça ha semblat mantenir la serenor, un altre cop gràcies a Vázquez, però ha acabat cedint davant la determinació local. Jordi Trias ha acabat emprenyat amb els àrbitres perquè li han assenyalat tres faltes en dos minuts i ha hagut de tornar a la banqueta.

El Regal depenia massa de la inspiració de Navarro i de la feina de Vázquez, i ho pagat al tercer quart. Ibaka, Diego Sánchez, Montañez i finalment Alzamora han anat minvant la resistència blaugrana, i el Manresa ha arribat a col·locar-se per davant en el marcador per primera vegada (44-42).

Aquesta circumstància s'ha mantingut al final del quart (55-54). En el darrer quart, un Ricoh valent i agressiu ha anat decidit cap a la victòria, mentre que Vázquez i Navarro ja no donaven l'abast per mantenir amb vida el Barça.

Semblava que el triomf local estava fet, però dues errades de Bulfoni en els tirs lliures, dos triples increïbles de Basile i un altre de Navarro han posat el 71-71 que forçava la pròrroga.

Quatre pròrrogues
Ha sigut aquí quan el Barça ha aprofitat la seva inèrcia positiva per marxar de cinc punts (73-78), però el Ricoh s'ha recuperat del cop i ha tornat a empatar (78-78).

A dos segons de l'acabament hi havia tirs per a Basile, que n'ha fallat un, deixant el marcador 79-81. I en aquests dos segons, una acció rapidíssima de Bulfoni ha tornat a posar la igualada, fent embogir el Nou Congost i donant pas a la segona pròrroga, en la qual el Ricoh ha tornat a salvar els mobles en l'última jugada per mitjà d'Ibaka, després que Navarro fallés un tir lliure vital (93-93).

La tercera pròrroga no ha estat pas l'última. I això que el Ricoh ho ha tingut a la mà. Però els de Ponsarnau no s'han enfonsat anímicament; al contrari, s'han mostrat ferms i s'han endut una victòria més que merescuda després de més de tres hores d'un matx espectacular (122-117).