Motor

Amb prou feines

GP de Malàisia de motociclisme. Márquez només pot fer una volta en els entrenaments i, si el dolor cervical li permet sortir, ho farà en el lloc 36. Si no puntua i Bradl venç, títol alemany

Mala peça al teler per a Marc Márquez en la seva cursa per assolir el campionat del món de Moto 2. El pilot del Catalunya Caixa Repsol es va llevar ahir amb la zona cervical adolorida i, com apuntaven les pitjors previsions després de la caiguda de divendres, el de Cervera ni va poder fer els darrers entrenaments lliures ni tampoc els oficials. Tot just va sortir a l'inici de la sessió per marcar una volta inferior al 107% respecte al millor temps i assegurar-se, avui (08.15h), un lloc en la graella. Hi ha dolors i picors, fractures i estrebades. Però poques coses pitjors per a la normal mobilitat del cos humà que el dolor cervical. D'aquest mal pateix el Tro de Cervera, i avui, tan cert com cruel després de resseguir el mundial vertebrat pel lleidatà, Stefan Bradl es podria proclamar matemàticament campió del món.

Dificultats a parts iguals

Ara bé, seguint el dictat del bon optimista, tan difícil serà per a Márquez evitar-ho com per a l'alemany aconseguir-ho. El català sap que, si no és capaç d'entrar en els punts, el títol se li esmunyirà irremeiablement –si no a Sepang, d'aquí a quinze dies a València–. I entrar entre els quinze primers, en el seu precari estat físic i sense haver fet cap volta al traçat malai amb la seva Suter al màxim, se situa, un cop més, en l'esfera de l'èpica. Al seu favor, respecte al que li va passar fa set dies a Austràlia, hi ha el fet que Sepang és molt més ample que Phillip Island –és a dir, més espai per avançar–, si bé sortir de traçada sempre implica rodar sobre asfalt brut. En tot cas, i de manera irònica si es vol, el seu millor aliat pot ser el mateix Bradl. L'alemany sap que el títol passa aquí indefectiblement per la victòria, i cal veure si el pilot del Viessmann Kiefer Racing és capaç de fer-ho, tota manera que no porta la seva Kalex al graó més alt del podi des de Silverstone. És a dir, des del passat 12 de juny. Sortirà segon Bradl, en un graella amb els Espargaró en la segona fila i Tito Rabat en la quarta.

A la mà

Qui ho té tot de cara per proclamar-se, per fi, campió del món, és el pilot d'Alcoi Nico Terol. El valencià va establir ahir la millor volta, frec a frec amb el seu company Faubel, però amb més de 2,5 segons de marge respecte a Johann Zarco, el seu únic rival. El de Derbi, que en els darrers lliures va acabar tercer a 1,1 segons de Terol, va tenir molts problemes en els oficials i per ell la cursa també s'haurà d'adjectivar des dels extrems. A la classificació del mundial, entre un i altre hi ha 25 punts a favor de Terol i, per tant, el pilot de l'equip de Jorge Martínez Aspar en té prou a acabar per davant del francès. Ho té a la mà. Maverick Viñales sortirà setè, lluny, si es fa cas del cronòmetre, de Sandro Cortese, tercer. Però el de Roses estava ahir confiat.

Com l'equip Repsol HRC en Moto GP, que van dominar de manera incontestable els entrenaments de la categoria gran. En els darrers lliures, dominats com els de divendres per Dani Pedrosa, Simoncelli encara es va inserir entre el català, Stoner i Dovizioso. A la tarda però, res de res. Pedrosa va refermar el seu excel·lent ritme a Sepang amb la seva segona posició preferent del curs i, a càrrec del comportament de les gomes i de la incidència de la calor i la humitat que es preveuen avui, el de Castellar apuntava a vencedor amb el permís, naturalment, del campió, de l'australià volador.

Hem treballat per veure quina és la millor configuració. Tot i el temps, segur que farem una bona carrera
Maverick Viñales
BLUSENS BY PARIS HILTON
No és una qüestió d'èpica, és seguretat. Demà [per avui] decidirem si pot córrer o no
Emili Alzamora
CATALUNYA CAIXA REPSOL
Ha estat una sessió amb molta calor. Serà molt exigent i haurem d'escollir bé la goma posterior
Dani Pedrosa
REPSOL HONDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La vergonya del futbol
L’EDITORIAL

La vergonya del futbol

 

Punt suat i amb lesions

Vigo
 
 

Càstig al Benito Villamarín

barcelona
 

Molt de gust

Barcelona
 

L’1x1 del Girona

 

El derbi madrileny s'atura 15 minuts pel llançament d'objectes (1-1

barcelona
 

El Veszprém, el rival de ‘semis’

barcelona / el caire